Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta

22. 04. 2021. 16:14   >>  16:14 1

ZADOVOLJNI ODLUKAMA SKUPŠTINE

Crvena Zvezda povlači tužbe protiv ABA lige

Košarkaški klub Crvena zvezda izrazio je danas zadovoljstvo time što su se, kako je saopšteno, svi klubovi regionalnog takmičenja vratili principima na kojima je ABA liga jtd i nastala 2015. godine.

"S obzirom na to da je zaključno sa odlukama donijetim na današnjoj sjednici ispunjeno sve što je KK Crvena zvezda zahtijevala u svojim tužbama pred Trgovačkim sudom u Zagrebu, KK Crvena zvezda će povući svoje tužbe", navodi se u saopštenju Zvezde.

Vanredna skupština ABA lige održana je danas na inicijativu dosadašnjeg predsjedavajućeg i direktora Cibone Domagoja Čavlovića.

Crvena zvezda je dodala u saopštenju da smatra da je "ovakvim djelovanjem i jedinstvom svih klubova, i to prije završetka ligaškog dijela sezone, ABA liga uspjela u posljednjem trenutku da se vrati u pravne i zakonske okvire koji će joj omogućiti da funkcioniše u narednom periodu i do održavanja naredne, redovne Skupštine koju će zakazati Predsjedništvo ABA lige.

Kako se navodi, usvojeno je devet tačaka dnevnog reda, uključujući vodjenje lige od strane predsjedništva koji čine FMP, Mornar i Zadar.

"Takođe, usvojeni su interni akti lige (koji su od početka sezone usljed neregulisanih odnosa u ligi imali oznaku 'radno'), utvrđen je i status direktora i sportskog direktora ABA lige kojima je produžen ugovor do početka nove sezone, a definitivno je potvrđen status KK Primorska koji je istupio iz lige zbog nedostatka finansijskih sredstava, kao i kovid 19 protokol i pravilnik o radu sudijskog dijela", navodi se iz Zvezde.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније