Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta

11. 05. 2021. 10:43   >>  10:43

MEĐU LEGENDAMA

Vestbruk: Mnogo sam se žrtvovao, o ovome sam sanjao

Američki košarkaš Rasel Vestbruk rekao je da se mnogo žrtvovao tokom života i da je sanjao da bude igrač sa najvećim brojem "tripl-dablova" u istoriji NBA lige.

"Obično ne volim da se tapšem po leđima, ali sada ću to učiniti samo zato što sam toliko zahvalan i blagosloven sam čovjek. Ovaj posao shvatam veoma ozbiljno i zahvalan sam svim saigračima i trenerima koji su do sada bili sa mnom", rekao je Vestbruk.

Vestbruk je u noći između ponedjeljka i utorka oborio rekord NBA lige po broju "tripl-dablova".

Sada ih ima 182. što je za jedan više od Oskara Robertsona, koji je rekord držao još od 1974. godine.

Rekord je oboren u porazu Oklahome od Atlante, u utakmici u kojoj je Vestbruk zabilježio svoj 36. "tripl-dabl" ove sezone.

Vestbruk ima 32 godine, a igra 13. sezonu u NBA ligi. Bio je MVP 2017. i devet puta na "ol-staru".

Robertsonov rekord bio je nedostižan za mnoge, pa tako treće mjesto zauzima Medžik Džonson sa 138, četvrto Džejson Kid sa 107, a peto Lebron Džejms sa 99.

"Mnogo toga sam uložio u karijeru, mnogo vremena, žrtve... Toliko sam se žrtvovao da bi se moje ime pominjalo zajedno sa Kidom, Medžikom, Oskarom i ostalim momcima. To je nešto o čemu sam sanjao dok sam bio klinac. Zaista sam zahvalan za ovaj trenutak", kazao je Vestbruk.

Vestbruk je imao osam "tripl-dablova" tokom prvih šest sezona u Oklahomi, a u posljednjih sedam je zabiježio 174.

Ove je zabilježio 36, a najviše ih je imao 2016/17. kada ih je ostvario 42 i izjednačio se sa Robertsonom.

"Samo želim da mu zahvalim na stvarima koje je on (Robertson) radio za igru. Vjerovatno ne bih radio neke stvari koje sada mogu da radim da nije bilo njegove žrtve", istakao je Vestbruk.

Vestbruk je takođe i premašio 8.000 asistencija u karijeri, i tako se pridružio Robertosonu, Džejmsu i Geriju Pejtonu koji su to učinili sa više od 20.000 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније