Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

14. 06. 2021. 08:34 >> 08:35

NBA LIGA

Isključenje i kraj Jokićeve sezone, Finiks u finalu Zapada

Košarkaši Finiska pobijedili su prošle noći u gostima ekipu Denvera sa 125:118 i tako se ukupnim rezultatom 4:0 plasirali u finale plej-ofa Zapadne konferencije NBA lige.

Najkorisniji igrač NBA lige, centar Nagetsa Nikola Jokić neslavno je završio sezonu pošto je 3:52 minuta prije kraja treće četvrtine isključen zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom.

Denver je u tim trenucima gubio sa 83:75 i poslije jednog neuspješnog napada Jokić je iznerviran udario košarkaša Finiksa nakon čega su mu sudije pokazale put u svlačionicu.

Uslijedila je gužva na terenu, Devin Buker se unei u lice Jokiću, umiješali su se i ostali igrači oba tima, ali se situacija brzo smirila.

Jedini NBA igrač koji je odigrao sve 72 utakmice ove sezone, meč je završio sa 22 poena, 11 skokova i četiri asistencije.

Bez pomoći Jokića, Denver nije imao šanse protiv Finiksa koji je se na kraju plasirao u finale Zapadne konferencije prvi put poslije 11 godina.

Sanse su do sedme uzastopne pobjede u plej-ofu vodili Kris Pol sa 37 i Devin Buker sa 34 poena i 11 skokova. Mikal Bridžis je dodao 14, a Deandre Ejton 12 poena za pobjednički tim.

U timu Denvera najefikasniji je bio Vil Barton sa 25 poena, Majkl Porter je ubacio 20, a Monte Moris 19 poena.

Uprkos udarcu i Jokićevom prevremenom izlasku sa terena, navijači su skandirali "MVP, MVP" dok su izlazili iz dvorane.

Finiks će u finalu Zapada igrati sa boljim iz duela Jute i Los Anđeles klipersa. Juta trenutno vodi sa 2:1.

Ranije sinoć, košarkaši Milvokija su pobijedili Bruklin sa 107:96 i izjednačili na 2:2 u polufinalu Istočne konferencije.

Janis Adetokunbo je predvodio Bakse sa 34 poena i 12 skokova, dok je Kris Midlton ubacio 19 poena. Na drugoj strani, najbolji je bio Kevin Durent sa 28 poena i 13 skokova.

Naredna utakmica ove serije igra se sjutra uveče.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније