Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 11. 2013. 14:56 >> 14:59

PRENOS NA RTCG2

Jovović: Očekuje nas nimalo lak zadatak

Košarkaši Budućnost Volija igraće danas u Solnoku protiv mađarskog Solnoki Olaja utakmicu devetog kola ABA lige.

Budućnost je, u dosadašnjem dijelu takmičenja, ostvarila pet pobjeda i ima dvije više od mađarskog tima.

Prošle sezone podgorički tim dobio je oba međusobna duela. U Mađarskoj slavio je 75:50, dok je u Podgorici bilo 88:63.

"Igramo protiv Solnoka koji je sa određenim ambicijama ušao u ovu sezonu. Doveo je dobre strance, a neposredno pred našu utakmicu doveo je Amerikanca iz NBA lige Džastina Holideja. Imaju tendenciju da seriju loših rezultata prekinu", smatra Igor Jovović

On ističe da je teren u Mađarskoj vreo, kao i da veliki broj navijača puni malu salu, koja daje dosta energije domaćinu.

"Nije lako igrati tamo, mi smo u situaciji da igramo sa određenom vrstom imperativa i gdje trebamo da sa maksimalnom koncentracijom da nastupimo 40 minuta. U tim okolnostima utakmica će nam ponuditi šansu da dođemo u situaciju da trijumfujemo", poručuje Jovović.

Strateg Budućnosti se nada da će uspjeti da ostvare pobjedu, a poseban akcenat za defanzivu "plavih" stavlja na plejmejkera Vorena.

"Voren je možda i najbolji igrač do sada u ligi. Sjajno vodi tim, čiju okosnicu čine mađarski reprezentativci koji su svi vraćeni u ekipu Solnoka. Očekuje nas nimalo lak zadatak", zaključio je trener Budućnosti.

Bek Budućnsti, Čedomir Vitkovac ističe da tim mora pokazati karakter, poslije svih dešavanja koja su ih pratila u posljednje dvije utakmice.

"Idemo na jedno od najtežih gostovanja u ABA ligi. Uz sva ta dešavanja koja su nas pratila u posljednje dvije utakmice i problem koje imamo, mislim da maksimalno zbijemo redove, više nego ikada i pokažemo karaketer, da smo prava ekipa. Nadam se da ćemo to i pokazati", ističe Vitkovac.

Utakmica u Solnoku počeće u 17 sati, uz prenos na RTCG 2.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније