Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 02. 2013. 08:40 >> 08:37

ABA LIGA

Samo finalisti fajnal-fora Jadranske lige u Evroligi!

Plasman u Evroligu iz ABA lige sljedeće godine obezbijediće finalisti fajnal-fora regionalnog takmičenja, a polufinalista sa boljim skorom u ligaškom dijelu izboriće kvalifikacije!

Prethodnih mjeseci, javnost sa prostora zemalja čiji klubovi učestvuju u Ligi bila je pogrešno obaviještena da će se u Evroligu plasirati najbolji klub iz ligaškog dela i pobjednik fajnal-fora...

„Kao što smo najavili prošlog ljeta, rangiranje na nivou države koje smo koristili za dodelu B licenci, biće na snazi i za narednu sezonu. Samim tim, šampion plej-ofa ABA lige, finalista i trećeplasirani posije finalne faze, imaju šansu da dobiju B licencu, ili mjesto u kvalifikacijama za Evroligu. Molim vas, imajte u vidu da se ovo pravilo odnosi na konačan plasman u ABA ligi, uključujući fajnal-for“, ekskluzivno je, za "Novosti" rekao Dijego Fernandez, direktor za komunikacije Evrolige.

Na pitanje da li to znači da će se finalisti fajnal-fora ABA lige definitivno naći u Evroligi, Fernandez je odgovorio:

"Nije definitivno, jer prvo određujemo mjesta za sve A licence. Potom, pratimo rang država dok ne dobijemo spisak svih timova učesnika. U zavisnosti od rezultata iz nacionalnih liga mjesto neke države prelazi na sljedeće ukoliko mora da bude popunjeno sa A licencom. Na primjer, CSKA ima A licencu, dok je šampion Rusije drugi na rangu država. Ako CSKA postane prvak, mjesto sa ruskog šampiona prelazi na sljedeću državu, u ovom slučaju Italiju, i tako dalje. Samim tim, što više timova sa A licencom osvoji nacionalne lige, veće su šanse za finalistu i trećekvalifikovanog iz ABA lige da se direktno plasira u Evroligu i kvalifikacije", pojasnio je Fernandez.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније