Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 11. 2013. 18:42 >> 21:40
1

ABA LIGA

Budućnost slavila u Mađarskoj

Budućnost se nakon dva psihološki teška poraza od Olimpije i PAOK-a, vratila na pobjednički put - "plavi" su slavili na neugodnom gostovanju Solnoku u Mađarskoj 84:75 i zadržali se u vrhu regionalnog takmičenja. Budućnost je meč prelomila izvanrednom igrom u trećoj dionici koju je dobila sa 29:18.

Domaći su bolje počeli meč i poveli 7:3. Ivanović je, međutim, sa četiri poena vratio stvari u egal. Potom se razigrao Mihailović i Budućnost je stigla do plus 5 16:11. Na kraju četvrtine bilo je 18:15 za podgorički tim.

Trojkom Ivanovića “plavi“ su opet poveli pet razlike 23:18. Ali, Holidej sa poludistance i Voren trojkom donose izjednačenje domaćima 23:23. Voren novom trojkom zaključuje seriju 8:0, za 26:23.

Tada na scenu stupa Mihailović koji sa dvije trojke donosi Budućnosti 31:27.Vojvoda je trojkom smanjio na 33:32, ali je završnica pripala gostima. Šehović i Mihailović svojim 18. poenom donose pet poena prednosti na poluvremenu 37:32.

Budućnost je briljantno odigrala treću četvrtinu. Mihailoviću su se pridružili Komatina i Ćapin i razlika je rasla iz minuta u minut.

Komatina i Ćapin (trojkom) donijeli su devet razlike 46:37. Voren je pogođenim šutem iza linije 6,75 održao priključak, a onda je Budućnost dodala gas. Akindele, pet uzastopnih poena Komatine, pa trojka Ćapina za velikih 14 razlike 56:42.

Domaći su smanjili na -10 , ali ih je ohladio Mihailović trojkom, da bi Ćapin sa zvukom sirene takođe pogodio za tri i Budućnost je posljednju dionicu sačekala sa 16 poena razlike 66:50.

Trojkom Vojvode, domaći su prišli na 70:59 i pokazali da nijesu odustali od preokreta. Kod rezultata 70:61, Subotić je pogodio uz dodatno bacanje i donio “kiseonik“ svom timu 73:61.

Međutim, uporni igrači Solnoka su serijom 6:0 prišli na 73:67. Mihailović je sa linije slobodnih bacanja prekinuo seriju domaćih, a kada je bilo najpotrebnije Šehović je na minut i po prije kraja preuzeo odgovornost i pogodio trojku za plus 11 78:67.

Budućnost je u penal završnici, rutinski sačuvala prednost, do konačnih 84:75.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Vladimir Mihailović sa 23, Aleksandar Ćapin je ubacio 13, a poen manje Nikola Ivanović.

U mađarskoj ekipi najbolji je bio Vili Voren sa 21 košem.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније