Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 11. 2013. 23:30 >> 00:04

EVROLIGA

Olimpijakos i Real ubjedljivi, poraz Partizana

Olimijakos i Real lako savladali Galastaraj 72:54, odnosno Bamberg 89:69. Nanter napravio veliki korak ka drugoj fazi nakon dramatične pobjede nad Partizanom 62:61. Pobjeda prvaka Evrope ostala u sjenci tuče Mirze Begiće i Pops Mensa- Bonsua.

Njih dvojica su odmah isključeni, a ista sudbina zadesila je i Jorgosa Printezisa, koji je pritekao u pomoć centru svoje ekipe.

Najefikasniji u timu iz Pireja bio je Brajant Danston sa 18 poena, na drugoj strani po deset su ubacili Furkan Aldemir i Sinan Guler.

Olimpijakos je dopbio prvu četvrtinu(18:10), dok se u drugih deset minuta turski tim revanširao (17:14).

U trećoj četvrtini izabranici Georgiosa Barcokasa ubacili su 24 poena, a protivniku dozvolili svega 13 i prelomili meč. Tempo igre domaćih je opao u posljednjem kvartalu, tada su oni ubacili 13, a Galatasaraj 19 poena.

U još jednoj pobjedi Reala istakao se Nikola Mirotić sa 20 poena, a Serhio Rodriges dodao 19 uz četiri asistencije.

S druge strane, najraspoloženiji kod domaćina bio je Šarod Ford sa 12 poena.

Prava drama gledana je u Francuskoj, gdje su Nanter i Partizan odigrali nokaut meč. Izabranici Duška Vujoševića dobili su prvu dionicu sa minimalnih (19:17).

Domaći su se trgli u drugoj četvrtini, stegli odbranu, pa je Partizan postigao  svega 10 poena za deset minuta što je Francuzima donijelo prednost od šest poena na poluvremenu (36:29).

U trećeoj dionici timovi su zamijenili uloge. Milosavljević i Kinsi su u tim trenucima vukli “crno-bijele“ do neriješenog rezultata poslije 30 minuta igre (47:47).

Poslednja četvrtina počela je sjajno za goste koji su napravili seriju 8:2. Međutim, domaći su uzvratili istom mjerom, pa je uslijedila drama.

Pri rezultatu 61:60 Bogdanović je izgubio loptu, a Mičam sa linije penala donio prednost Nanteru.

Pet sekundi imali su crno-beli za poslednji šut koji je uputio Milosavljević i promašio!

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније