Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

M.M.

03. 09. 2021. 14:20 >> 14:39

KSCG

Košarkaška čarolija izazov za djevojčice

Košarkaška čarolija širi se Podgoricom. Djevojčice su se sa oduševljenjem odazvale pozivu ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemax i u velikom broju po prvi put se susrele sa čarima sporta pod obručima. Za pojedine i prvi školski dan bio je i prvi košarkaški dan, sazali su iz Košarkaškog saveza Crne Gore.

"Obzirom da je u protekloj godini fizička aktivnost djece bila na slabijem nivou došli smo na ideju da početkom septembra, početkom školske godine organizujemo nešto za najmlađe i tako se desi košarkaška čarolija", kazala je koordinatorka projekta Dubravka Nina Kovačević.

Košarkaška čarolija usmjerena je na djevojčice rođene 2009. godine i mlađe. Cilj je da kroz deset dana treninga na otvorenim terenima u Tološkoj šumi zavole košarku. Na taj način se želi stići do masovnosti u sportu u kom i klupski i reprezentativno imamo puno uspjeha.

Pored Dubravke Kovačević sa djecom još rade Milica Janković, Vesni Vujadinović, Milena Đaletić, a tu su kao pomoć i podrška i prvotimke Budućnosti.

"Ona će trajati do desetog septembra i veliki broj djevojčica je došao i doći će i nama je stvarno ovo jedan izazov jer u suštini ta njihova energija i nas pokreće i bolje i više", istakla je Kovačević.

Košarkaški savez Crne Gore podržao je sjajnu akciju podgoričkog kluba. Želja je da Podgorica bude samo početna stanica, da se košarkaška čarolija širi po čitavoj zemlji i to i među djevojčicama, ali i dječacima.

"Mi u narednom periodu imamo obaveze u organizaciji Liga mladih i prezentacija ovog projekta će biti u subotu na direktorijumu i biće omogućeno svim klubovima da oni u svojim gradovima urade isto ovo ili slično ovome", kazala je iz KSCG Mirjana Sekulić.

Za dobar dio djevojčica košarkaška čarolija predstavlja prvi susret sa košarkom. Najveći uspjeh akcije je bez sumnje to što su nakon treninga srećne i nasmijane i spremne da se sjutra vrate na teren.

Budućnost Bemax i Košarkaški savez su djevojčicama pripremili brojne poklone u vidu dresova, majici, lopti, a tu su i nagrade od sponzora projekta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније