Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

P.R. [ Beta ]

14. 09. 2021. 11:29 >> 11:37

PROMIJENJEN FORMAT

ABA liga se igra po pravilima FIBA

Skupština košarkaške ABA lige promijenila je format takmičenja za predstojeću sezonu, pa će u plej-ofu igrati šest ekipa, od kojih će se najbolje dvije iz ligaškog dijela direktno plasirati u polufinale, a preostale četiri ići će u razigravanje.

Kako je saopšteno, tokom Skupštine ABA lige održane u ponedjeljak putem interneta, donijeto je niz odluka u cilju nesmetanog početka sezone i daljeg jačanja i unapređenja takmičenja.

Usvojene su propozicije takmičenja za sezonu 2021/2022, od koje će se sva takmičenja pod nadležnošću ABA lige igrati po pravilima FIBA.

Dvije najbolje ekipe iz ligaškog dijela plasiraće se direktno u polufinale, a preostala četiri učesnika plej-ofa razigravaće za plasman u polufinale. Prema novom sistemu, trećeplasirani će igrati protiv šestoplasiranog, a četvrtoplasirani protiv petoplasiranog, u seriji na dvije pobjede.

Kao i do sada, polufinale plej-ofa će se igrati na dvije pobjede, a finale na tri.

Takođe, Skupština je odlučila da se specijalne pozivnice za učešće u Drugoj ABA ligi ne naplaćuju i da se dodijele Zlatiboru i Širokom, čime je uz prethodno potvrđenih 12 klubova kompletiran sastav te lige u predstojećoj sezoni.

Odlučeno je i da se izađe u susret molbi Košarkaških saveza Crne Gore, Slovenije i Srbije i pomjeri deveto kolo ABA lige, kako bi reprezentacije imale više vremena za pripremu za obaveze u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније