Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Klix.ba [ B.B. ]

07. 10. 2021. 12:53   >>  12:59

NOVA PRAVILA

NBA legalizovala korišćenje marihuane u narednoj sezoni

Najjača košarkaška liga svijeta (NBA) legalizovala je konzumiranje marihuane igračima koji od ove sezone više neće biti testirani na ovu supstancu, javlja sportski novinar i kolumnista Adrian Vojnarovski.

NBA liga više ne smatra marihuanu nelegalnom supstancom, a Sindikat igrača (NBPA) potvrdio je ovom američkom novinaru da NBA liga više neće imati nasumična testiranja na marihuanu, što znači da su doslovno igrači dobili dozvolu za korištenje.

Jasno, to ne znači da su nakon ovoga sve ostale supstance dozvoljene i Vojnarovski prenosi da će testiranja biti nastavljena kako bi se suzbilo korištenje supstanci koje podstiču bolje igre sportista (steroidi), kao i korištenje ostalih narkotika.

"Dogovorili smo sa Sindikatom igrača da produžimo obustavu nasumičnog testiranja na marihuanu za sezonu 2021-22, a program ćemo usmjeriti na ispitivanje na proizvode koji poboljšavaju performanse, kao i droge", rekao je u srijedu portparol NBA lige Majk Bas.

Dekriminalizacija marihuane godinama je glavna tema na nivou američke vlade, a tamošnji mediji pišu da je američka sprinterica Ša'Kari Ričardson izostavljena sa spiska za Olimpijske igre nakon pozitivnog testa na marihuanu.
Za kraj se navodi da je više od pola američkih država dekriminaliziralo posjedovanje malih količina marihuane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније