Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

13. 10. 2021. 08:21 >> 08:22

NETSI ODLUČILI

Irving neće igrati dok se ne vakciniše

Uprava Bruklin Netsa saopštila je danas da košarkaš te ekipe Kajri Irving neće igrati sve dok ne bude mogao da nastupi u svim utakmicama u predstojećoj sezoni u NBA ligi.

Netsi su naveli da Irving neće igrati ni trenirati sve dok ne bude puni član ekipe, odbacujući ideju da on igra samo u utakmicama na gostujućem terenu.

Po pravilima države Njujork, profesionalni sportisti koji igraju za ekipe iz Njujorka moraju biti vakcinisani protiv korona virusa ako žele da treniraju i igraju na javnim mjestima.

Generalni menadžer Netsa Šon Marks rekao je, ne pominjući status vakcinacije, da je Irving donio odluku koja ga sprečava da bude sa ekipom.

"Njegov izbor trenutno ograničava njegovu sposobnost da bude stalni član ekipe, a mi nećemo dozvoliti nijednom članu tima da bude na raspolaganju pola radnog vremena", naveo je on.

Irving čak nije mogao ni da trenira sa ekipom do petka, kada su gradske vlasti obavijestile klub da se trenažna hala smatra privatnim mjestom.

On je u subotu trenirao na otvorenom sa ekipom, a zatim i u nedjelju, ali nije igrao egzibicionu utakmicu protiv Filadelfije u ponedjeljak.

NBA igrači nisu obavezni da prime vakcinu protiv korona virusa, ali će imati mnogobrojna testiranja i ograničenja oko boravka sa ekipom. Liga je nedavno saopštila da igrači neće biti plaćeni za utakmice koje propuste jer nemaju pravo igranja.

Irving nije rekao da nije vakcinisan i tražio je da se poštuje njegova privatnost tokom onlajn konferencije za medije 27. septembra. Njegovi saigrači naveli su da poštuju njegov izbor.

Bruklin se smatra jednim od favorita za šampionsku titulu sa Irvingom, Kevinom Durentom i Džejmsom Hardenom u ekipi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније