Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

S.V. [ Beta ]

15. 10. 2021. 21:50 >> 21:51

EVROLIGA

Zvezda namučila CSKA, Monako pao u produžetku

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras u Moskvi od ekipe CSKA sa 78:76, u meču četvrtog kola Evrolige.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Nejt Volters sa 16 poena, Ognjen Kuzmić je postigao 14 poena uz sedam skokova, dok je Nikola Kalinić upisao 11 poena.

Za ruski tim navijše poena postigao je Vil Klajburn 18, uz četiri skoka, Aleksej Šved je dodao 16 poena uz pet asistencija i četiri skoka, a Johanes Vojtman je zabilježio 12 poena uz pet skokova.

CSKA je na ovom meču bio oslabljen, jer zbog povrede nije igrao najkorisniji igrač (MVP) prethodna dva kola Evrolige, Tornike Šengelija.

Dva tima smjenjivala su se u vođstvu tokom prve četvrtine, a taj dio igre pripao je Zvezdi (21:17).

Veći dio druge dionice u prednosti je bila Zvezda, najveća razlika iznosila je šest poena (32:26), ali je ruski tim uspio da u završnici preokrene i povede sa 42:39. Zvezda je do neriješenog rezultata na poluvremenu došla trojkom Voltersa u posljednjoj sekundi.

Gosti su u trećoj četvrtini kontrolisali rezultat, sve do samog kraja kada je ruski tim došao do izjednačenja (57:57).

Četvrta četvrtina donijela je bolju igru CSKA, koji je došao do prednosti 67:59. Zvezda se vratila serijom 7:0, ali se u samoj završnici bolje snašla domaća ekipa. Kalinić je u posljednjoj sekundi pogodio trojku i smanjio rezultat.

CSKA ima tri pobjede i jedan poraz, dok Zvezda ima učinak od dvije pobjede i dva poraza u Evroligi.

I Monako našeg Zvezdana Mitrovića je propustio da sruši favorita i tako upisao drugi poraz. Nakon Reala u Madridu, "kneževi" su izgubili od Barselona u Kneževini.

Katalonci su slavila nakon produžetka 85:81, a "kneževi" su bili bliži pobjedi u regularnom dijelu.

Imali su koš prednosti na 2,7 sekundi prije kraja , ali je Brendon Dejvis nakon ofanzivnog skola odveo meč u dodatnih pet minuta.

Dejvis je imao dabl-dabl sa 27 poena i 10 skokova, dok su u Monaku najbolji bili Majk Džejms sa 16, te Majk Tomas sa 15 poena.

Barseloni je ovo druga uzastopna pobjeda poslije produžetaka, pošto su u srijedu na svom terenu pobijedili Olimpijakos 79:78.

Na tabeli Evrolige Barselona je prva sa sve četiri pobjede, dok Monako ima učinak od dvije pobjede i dva poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније