Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 12. 2013. 13:16   >>  13:30 1

POZVAO NAVIJAČE

Jovović: Moramo u odbrani biti perfektni

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras u Podgorici protiv zagrebačke Cedevite u derbiju 11. kola regionalne ABA lige.

"Plavi" će u veoma važnom meču biti oslabljeni, jer je Aleksandar Ćapin zbog povrede leđa propustio oba treninga dan uoči susreta s ekipom iz samog vrha tabele.

"Igramo protiv odličnog tima, koji dijeli prvo mjesto na tabeli i koji je igrama u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da je jedan od najozbiljnijih kandidata za finalni turnir ABA lige. Tim koji je popunjen na svim pozicijama sa dva jako kvalitetna igrača, kvalitetna spoljna linija i isto tako kvalitetni igrači pod košem", kazao je Igor Jovović, na konferenciji za medije.

On smatra da Budućnost očekuje težak zadatak i da posebnu pažnju moraju obratiti na glavni motor ekipe, pleja Nolana Smita, koji je došao iz NBA lige.

"Luka Babić, takođe, igra jako kvalitetno, uz unutrašnju igru gdje se ističe Miro Bilan uz jako talentovanog Jusufa Nurkića. Imaju i čvrstinu i visinu i unutrašnju igru. Moraćemo u odbrani biti gotovo perfektni kako bi sve udare uspjeli da zaustavimo. Pozvao bih i navijače da dođu u što većem broju i da nas bodre, da nam daju dodatni impuls da trijumfujemo", dodao je strateg "Plavih".

Bek Budućnosti, Suad Šehović istakao je da će protiv uigranog protivnika, kakva je Cedevita, pored malo sreće biti potrebna i podrška navijača da bi se prekinula loša rezultatska serija.

"Jedna od najtežih utakmica do sada nas očekuje na našem terenu. Igramo protiv uigranog i indivindualno dobrog protivnika, koji je pokazao svojom pozicijom na tabeli. Protiv takvog rivala, osim koncentracije, i savjeta koje dobijemo od trenera, biće potrebno i malo sreće da dođemo do dva boda i prekida loše rezultatske serije. Nadam se dobroj igri i da ćemo biti u situacij da poslije 40 minuta velike borbe dođemo do dva boda. Sigurno da će nam biti potrebna i podrška navijača, koja je i do sada bila na velikom nivou“, kazao je Šehović.

Budućnost nakon deset odigranih kola ima učinak od šest pobjeda i četiri poraza, dok Cedevita ima trijumf više i sa Crvenom zvezdom i Partizanom dijeli prvo mjesto na tabeli.

Prošle sezone Cedevita je dobila oba međusobna duela. U Podgorici slavila je 78:74, dok je u Zagrebu bilo 84:75.

Utakmica počinje u 19 sati, ulaz je 2 eura, a diretktan prenos možete pogledati od 18 sati i 55 minuta na RTCG2.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније