Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

P.R.

26. 11. 2021. 11:05 >> 11:11
1

KVALIFIKACIJE ZA SP

"Crveni" startuju u Pou protiv Francuza

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće večeras u Pou sa Francuskom na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Crnogorski košarkaši odradili su sinoć trening u Pou gdje će večeras protiv Francuske početi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

“Fali dosta igrača, imali smo i samo tri treninga. Neće biti lako, ali moramo da pokušamo da odigramo što je bolje moguće. Ni putovanje nije bilo lako, mada smo na tako nešto svi navikli. Ljetos smo imali pretkvalifikacije, one nam sigurno pomažu u pripremi ovih mečeva u kvalifikacijama. Ali, opet, ekipa je bitno promijenjena, samo jedan trening od ukupno ti smo odradili kompletni. Francuska je takođe oslabljena, ali ima veliku bazu, dosta igrača iz ovog sastava igra Evrokup. Protiv nekih smo već igrali u duelu sa Virtusom i znamo dobro šta da očekujemo od njih", rekao je centar Filip Barović.

Naša selekcija je i u prethodnim kvalifikacijama bila u grupi sa Francuskom. Rival je dobio oba meča, ali je u Podgorici jedna lopta bila presudna.

Ni ovaj put neće biti lako da ih iznenadimo, ali ni Francuzi nijesu u najjačem timu.

"Nijesmo kompletni, ali smo došli da odigramo mušku utakmicu, da se suprotstavimo i da se predstavimo u što boljem svjetlu. Došao sam da pomognem koliko mogu protiv atletski odlične ekipe Francuske. Treba da budemo pametni, fizički protiv njih je praktično nemoguće, ali možemo da iskoristimo njihove mane u igri”, kazao je Nemanja Radović.

Naš košarkaš prvi put je u nacionalnom timu od Svjetskog prvenstva u Kini.

“Lijepo je vratiti se. Dosta momaka znam od ranije, praktično čitav život i nedostajali su mi. U dobroj sam formi i imam samopouzdanja pred ove duele, to je veoma bitno za igrača. A motiva nikad ne fali kada se igra za reprezentaciju”, dodao je Radović.

Početak utakmice zakazan je za 20 sati i 30 minuta.

Crnogorsku selekciju u novembarskom "prozoru" očekuje i duel sa Portugalom, u ponedjeljak u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније