Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 12. 2013. 09:20 >> 09:22

VUČEVIĆ OPET ODMARAO

Neuspješan povratak Brajanta, poraz Lejkersa

Protekle noći odigrano je pet mčeva NBA lige. Crnogorski centar Nikola Vučević propustio je treću uzastopnu utakmicu zbog povrede, Orlando je poražen od Hjustona, Kobi Brajant se vratio na parket poslije skoro osam mjesec pauze, ali to nije mnogo pomoglo Lejkersima protiv Toronta.

Već treći meč u sastavu Orlanda nema Nikole Vučevića, koji pauzira zbog povrede lijevog skočnog zgloba. Ekipa s Floride poražena je od Hjustona 98:88. Dvajt Hauard je iskoristio odsustvo crnogorskog reprezentativca pod koševima i protiv svog bivšeg kluba uspiao 20 poena i čak 22 skoka. Najviše poena postigao je Džejms Harden, 27, uz 10 asistencija i osam uhvaćenih lopti.

Lejkersi će meč sa Torontom pred svojim navijačima pamtiti jedino po povratku Brajanta, ali ni on im nije pomogao da dodđu do pobjede. Dok je bio na parketu, "jezeraši" su bili i u većem zaostatku. Naime, u finišu meča, kada je Toronto bio na plus 6, zamijenio je najboljeg strijelca svoje ekipe, Ksavijera Henrija koji je ubacio 17 poena iz osam šuteva. Gosti su u tom periodu duplirali prednost, Amira Džonsona ih je predvodi sa 32 poena, a odlični su bili i Demar Derozan i Kajl Lauri, sa 26, odnosno 23 poena.

Brajant je meč završio sa skromnih devet poena (šut 2/9), osam skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte, a ni ostatak petorke nije bio na nivou, Blejk, Vesli Džonson, Gasol, Sejkr, postiglu su samo 14 poena.

Oklahoma je sinoć bila ubjedljiva protv najbolje rangiranog tima lige Indijane 118:94. Tundersi su se odvojili već u prvom dijelu igre, Ol-star krilo Indijane Pol Džordž u tom periodu je postigao svega šest poena, da bi do kraja meča došao do 32, ali kasno se razigrao.

U pobjedničkom timu kevin Durant je meč završio sa 36 poena, Rasel Vestbruk je dodao 26, uz 13 asistencija.

Šampion Majami je, bez Vejda, savladao Detroit u gostima 110:95. Branioca titule predvodio je Lebron Džejms sa 24 poena, devet asistencija i sedam skokova, dok je Rej Alen ubacio 18. Detroit je prije ove utakmice ostvario četiri uzastopna trijumfa, a prošle nedjelje slavili su u Majamiju, ali pred svojom publikom nijesu uspjeli da ponove igru s Floride.

Boston je ostvario najubjedljiviju pobjedu u ovoj NBA sezoni. Seltiksi su razbili Njujork Nikse 114:73, zahvaljuujući raspoloženim šuterima (54 odsto, od toga 14/25 za tri poena). Najraspoloženiji bio je Kroford sa 23 poena (šest trojki) i Salindžer sa 21 poenom. Na drugoj strani, Entoni i Stodemajer ubacili su po 19 poena.

Rezultati:

Hjuston - Orlando 98:88
LA Lejkers - Toronto 94:106
Detroit - Majami 95:110
Oklahoma Siti - Indijana 118:94
Njujork - Boston 73:114

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније