Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta ]

03. 12. 2021. 08:41   >>  08:43

NOVI NBA REKORD

Memfis pobijedio Oklahomu sa 73 poena razlike

Košarkaši Memfisa pobijedili su prošle noći na svom terenu ekipu Oklahome sa 152:79 i tako ostvarili najubjedljiviju pobjedu u istoriji NBA lige.

Memfis je ovim trijumfom sa 73 poena razlike oborio rekord Klivlenda koji je 17. decembra 1991. godine slavio protiv Majamija sa 148:80, odnosno sa 68 poena razlike.

Ekipa Memfisa je na ovoj utakmici koristila 12 igrača, njih devetoro je na kraju imalo dvocifreni učinak, a najefikasniji je bio Džaren Džekson sa 27 poena. Deantoni Melton je dodao 19, a Santi Aldama poen manje za pobjednički tim.

Grizliji su, koji su igrali bez povrijeđenog Dža Moranta, postavili su i rekord franišize sa 62,5 odsto pogođenih šuteva, naspram Oklahominih samo 33 odsto.

Lu Dort je bio najefikasniji u poraženom timu sa 15 poena.

Košarkaši Finiksa nastavili su da nižu pobjede, pa su prošle noći upisali i 18. uzastopnu slavivši protiv Detroita u gostima sa 114:103.

Kam Džonson i Kameron Pejn su predvodili Finiks sa po 19 poena, Mikal Bridžis je dodao poen manje, dok je Deandre Ejton upisao 17 poena i 12 skokova.

U poraženom timu najbolji je bio Džeremi Grant sa 34 postignuta poena.

Košarkaši Toronta prekinuli su niz od osam uzastopnih pobjeda Milvokija pošto su slavili sa 97:93, predvođen Fredom Vanvlitom koji je postigao 29 poena.

Paskal Sijakam je dodao 20 poena za pobjednički tim, koji je tako prekinuo niz od tri poraza. U timu Milvokija, koji je igrao bez Janisa Adetokunba, najbolji je bio Džru Holidej sa 26 poena, dok je Kris Midlton ubacio 22.

U preostale dvije utakmice, San Antonio je pobijedio Portland sa 114:83 za treću uzastopnu pobjedu, Čikago je bio bolji od Njujorka sa 119:115.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније