Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z. [ rtcg.me/Mina ]

02. 01. 2022. 15:29 >> 15:47

SJUTRA GOSTOVANJE U ZAGREBU

Mornar želi pobjedu i revanš Ciboni

Košarkaši Mornar Barskog zlata igraće sjutra u Zagrebu protiv Cibone utakmicu 14. kola AdmiralBet ABA lige.

Obje ekipe u dosadašnjem dijelu regionalnog takmičenja ostvarile su po pet pobjeda.

Cibona, koja ima utakmicu više, prvi međusobni duel u Baru dobila je 87:77.

Prošle sezone barskom timu pripala su oba međusobna duela u regionalnom takmičenju - 92:78 u Zagrebu i 109:68 u Baru.

Mornar je uspješniji i u generalnom skoru dva tima u međusobnim duelima i dobio je sedam od 11 mečeva.

Trener Mihailo Pavićevć kazao je da Mornar želi pobjedu i revanš domaćem timu.

“Nema razloga da ne bude tako. Mi smo vjerovali u ono što radimo. Sport je takav, ne može stalno da se pobjeđuje. Međutim sada sve izgleda drugačije, uloge su podijeljene, ovo je jedan potpuno novi tim. S ovim decembrom sam zadovoljan. Uvijek postoji i ono “moglo je bolje”, ali zaista sam zadovoljan”, rekao je Pavićević pred odlazak u Zagreb.

Predpraznična atmosfera nije uticala na radni ritam Barana uoči utakmice sa Cibonom.

“Nedelju pred praznike iskoristili smo radno da se u miru pripremimu za utakmicu koja neće biti nimalo laka. Idemo u goste mladoj i talentovanoj ekipi Cibone koja igra sa dosta energije. Oni su nam “dužnici” sa početka ove sezone kada su nas dobili u našoj dvorani i pokušaćemo da se revanširamo i sa tom željom i nadom i putujemo u Zagreb”, prokomentarisao je Pavićević.

Pobjedničke ambicije nije pred gostovanje Ciboni skrivao ni Aleksandar Lazić.

“Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da je dobijemo pa je tako i sada. Tako je bez obzira na veliko ime rivala i veliko ime dvorane u kojoj se igra a koje nas podsjeća da izlazimo na megdan klubu izuzetne tradicije što podrazumijeva dodatnu obavezu da se pruži maksimum. Cibona ove sezone ima veoma mlad ali i veoma poletan tim s čijim smo se talentom dobro upoznali na startu sezone u Baru. Svjesni smo kakav nas izazov očekuje ali se nadam da ćemo znati da mu odgovorimo na pravi način”, rekao je Lazić.

Utakmica u Košarkaškom centru Dražen Petrović počeće u 14 sati.

Utakmice između Budućnost Volija i FMP-a u Železniku, odnosno SC Derbija i Mege u Podgorice su odgođene zbog koronavirusa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније