Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

B.Č.J. [ Beta ]

12. 01. 2022. 08:29   >>  11:13 1

NBA LIGA

Vučević najefikasniji u pobjedi Čikaga

Čikago, čiji su članovi crnogorski košarkaši Nikola Vučević i Marko Simonović, pobijedio je Detroit 133:87, u jutros odigranom meču NBA lige.

Vučević je bio najefikasniji sa 22, Demar Derozan je ubacio 20, dok je Lonzo Bol meč završio sa 18 poena.

Simonović je za šest minuta upisao tri skoka, bez šuta.

Košarkaši Los Anđeles klipersa pobijedili su noćas na svom terenu ekipu Denvera sa 87:85. Srpski igrač Nikola Jokić je promašio šut za pobjedu gostujuće ekipe. Jokić je na 2,5 sekundi prije kraja šutirao za tri poena, ali nije bio precizan, pa je do druge vezane pobjede došla ekipa iz Kalifornije.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Amir Kofi sa 18 poena, sedam asistencija i pet skokova, a po 13 su dodali Redži Džekson i Terens Man.

Aron Gordon je za Denver zabilježio dabl-dabl sa 30 poena i 12 skokova, dok je Jokić do dabl-dabl učinka došao sa 21 poenom i 13 skokova, a upisao je i osam asistencija.

Denver na šestom mjestu Zapadne konferencije ima 20 pobjeda i 19 poraza, a Klipersi zauzimaju osmo mjesto sa polovičnim učinkom poslije 42 utakmice.

Memfis je na svom terenu bio bolji od Golden stejta sa 116:108, i tako su došli do 10. uzastopne pobjede.

Domaći tim je vodio srpski trener Darko Rajaković, koji je na klupi zamijenio Tejlora Dženkinsa, koji se nalazi u kovid protokolu.

Dža Morant je za Memfis postigao 29 poena, uz osam asistencija i pet skokova, a po 17 poena su dodali Zijer Vilijams i Tajus Džons.

U ekipi Golden stejta bolji od ostalih je bio Stefen Kari, koji je ostvario tripl-dabl sa 27 poena i po 10 skokova i asistencija, dok je Klej Tompson upisao 14 poena.

Golden stejt je sada drugi na tabeli Zapadne konferencije sa skorom 30/10, a Memfis je četvrti sa 29 pobjeda i 14 poraza.

Finiks je na gostovanju pobijedio Toronto sa 99:95.

Tim iz Arizone je do pobede vodio Džej Krauder sa 19 poena, dok su Deandre Ejton i Devin Buker dodali po 16 poena.

U ekipi Toronta najbolji učinak je imao O Dži Anunobi sa 25 poena, a tri manje je postigao Paskal Sijakam.

Ovom pobjedom Finiks je preuzeo prvo mjesto na Zapadnoj konferenciji sa 31 pobjedom i devet poraza, a Toronto je osmi na Istočnoj sa 20 pobeda i 18 poraza.

Vašington je na svom terenu nanio peti uzastopni poraz Oklahomi, rezultatom 122:118.

Čikago je na domaćem terenu bio ubjedljiv protiv Detroita sa 133:87, a pobjedu je na svom terenu ostvarila i ekipa Nju Orleansa, koja je bila bolja od Minesote sa 128:125.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније