Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 12. 2013. 14:29 >> 14:33
1

PRED PARTIZAN

Jovović: Ne možemo da prijetimo

Oslabljena Budućnost Voli nema pravo da prijeti Partizanu, već da pokuša da pruži što jači otpor favorizovanom protivniku, kazao je trener podgoričkog košarkaškog tima Igor Jovović. Budućnost Voli i Partizan odigraće u nedjelju, u Beogradu, utakmicu 12. kola ABA lige.

Jovović je kazao da je podgorički tim, već desetak dana, bez prvog organizatora igre Aleksandra Ćapina i da ekipa polako osjeća zamor.

"Na poziciji plejmejkera imamo mlade igrače, koji su nedovoljno iskusni za teret igranja na dva takmičenja. U oslabljenom sastavu nema pravo da prijetimo, treba da odigramo sa velikom energijom, protiv velikog tima, koji je pobjedom u Istanbulu potvrdio kvalitet. Na nama je da pružimo otpor favorizovanom protivniku", rekao je Jovović, na konferenciji za novinare.

On je kazao da bi Budućnost Voli i da je kompletna protiv Partizana igrala sa idejom da odigra što bolje i sa velikom energijom, da proba da budemo dobar suparnik Partizanu.

On je istakao da je prema prvim informacijama povreda Ćapina ozbiljnije prirode i da se ne može jasno definisati dan njegovog povratka u ekipu.

"Ima problema sa kukovima i leđima, gdje su dvije-tri kompleksne povrede vezane i nalazi se u dosta lošem stanju. Osječa bol i tokom hodanja. U stalnom smo kontakti sa medicinskim timom i prema tim informacijama on bi tokom naredne sedmice trebao da se priključi treninzima", rekao je Jovović.

On je kazao da će klub u tom periodu pokušati da pronađe neko kratkoročno rješenje.

"Nakon detaljne analize, ukoliko se ispostavi da je povreda toliko ozbilja i da se na njega ne može računati do kraja sezone, vjerovatno ćemo ići u potragu za alternativom", rekao je Jovović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac smatra da Budućnost u nedjelju očekuje težak meč protiv vjerovatno najbolje ekipe na prostorima bivše Jugoslavije.

"Trebamo da odemo tamo i odigramo dobar meč, na energetski visokom nivou. To nam je neophodno zbog narednog perioda i važnih utakmica koje slijede", rekao je Vitkovac.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila sedam pobjeda i četiri poraza.

Partizan ima trijumf više, a prošle sezone dobio je oba međusobna duela. Beogradski tim u Podgorici slavio je 81:62, a pred svojim navijačima 63:50.

 

(Mina)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније