Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

13. 12. 2013. 23:04   >>  23:05

EVROLIGA

Armani i Galatasaraj u Top 16

Emporio Armani i Galatasaraj su se plasirali u Top 16 fazu Evrolige, pošto su večras ostavrili pobjede nad Bambergom, odnosno Zelenom Gorom.

Njemci su izgubili praktično dobijen meč, pošto su na 1.20 do kraja meča vodili četiri razlike.

Ipak, ključna bacanja pogodio je Đentile, a u posljednjem napadu Džamar Smit promašio je šut za pobjedu.

Najbolji kod Armanija bio je Gani Laval sa 17 poena i 10 skokova, Đentile je upisao 16, a Kit Lengford imao je 15 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Anton Gavel predvodio je Bamberg sa 15 poena, odličan je bio i Novica Veličković sa 14 poena.

Bamberg još nije izgubio šanse da se plasirao u narednu fazu – u posljednjem kolu mora da pobijedi Žalgiris sa 11 i više poena razlike ili da pobjedi bilo kojom razlikom, a da pri tome Anadolu Efes izgubi od Reala u Istanbulu.

Galatasaraj je iskoristio "zicer" za potvrdu plasmana u TOP 16 fazu Evrolige sa druge pozicije na tabeli.

Domaćin je nadigrao poljsku Zelenu Goru u svim segmentima igre i potpuno zasluženo slavio rezultatom 76:57 (20:15, 21:15, 20:17, 15:10).

Srpski internacionalci Zoran Erceg i Milan Mačvan bili su najzaslužniji za pobjedu turskog tima, jer su zajedno postigla praktično polovinu koševa domaćeg tima.

U drugom meču B grupe, koji je bio lišen takmičarskog značaja, Real je zadržao perfektan skor savladavši Strazbur kod kuće sa 79:66.

Blistao je Nikola Mirotić sa 22 poena i 6 skokova, Rodriges je imao 14 poena i 5 asistencija, a 10 poena upisao je Felipe Rejes. Kod gostiju iz Francuske zapaženi su bili Dio sa 17 poena i Abromaitis sa 11.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније