Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

O.Z. [ Beta ]

27. 01. 2022. 22:21 >> 23:11

EVROLIGA

Zvezda pobijedila Olimpijakos u Atini

Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras u gostima Olimpijakos sa 76:72 (22:21, 15:15, 19:16, 20:20), u 23. kolu Evrolige.

Ovo je prvi poraz Olimpijakosa na domaćem terenu u ovogodišnjoj Evroligi.

Zvezda je bolje počela meč i dobrom odbranom uspjela da stigne do dvocifrene prednosti. Medjutim, Olimpijakos je uzvratio serijom od 11:0 i vratio meč u egal. Do kraja poluvremena igrao se koš za koš, i na pauzu se otišlo sa poenom prednosti za crveno-bijele, 37:36.

U drugom dijelu, Zvezda je ponovo bolje krenula i stigla do osam poena prednosti. Ali kao i u prvoj četvrtini Olimpijakos je uspio brzo da se vrati u meč. Sve do dva minuta prije kraja meča rezultat je bio egal, kada Zvezda uspijeva da se odlijepi na plus šest poena, i prednost zadrži do kraja meča.

Zvezdu su do pobjede predvodili Ognjen Dorić sa 14 poena i četiri asistencije i Nikola Kalinić sa 12 poena, pet skokova i četiri asistencije. Pratili su ih Nejt Volters sa devet i Eron Vajt i Nikola Ivanović sa po osam poena.

Kod Olimpijakosa najbolji je bio Saša Vezenkov sa 20 poena i osam skokova. Kod Atinjana dvocifren je još jedino bio Kostats Slukas sa 13 poena.

Zvezda je upisala osam pobjeda i 12 poraz i zauzima 14. mjesto na tabeli. Olimpijakos je peti sa skorom od 12 pobjeda i osam poraza.

U narednom kolu Crvena zvezda će dočekati Milano, dok će Olimpijakos gostovati Real Madridu.

Košarkaši Barselone pobijedili su večeras na svom terenu Asvel sa 84:71 (28:17, 17:13, 23:20, 16:21).

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Nikolas Laprovitola sa 20 poena i Nikola Mirotić sa 16 poena i sedam skokova.

Kod Asvela bolji od ostalih bili su Jusufa Fol sa 20 poena i sedam skokova i Eli Okobo sa 17 poena i osam asistencija.

Barselona je zabilježila 17 pobjeda i pet poraza i zauzima drugo mjesto na tabeli. Asvel je 13. sa devet pobjeda i 13 poraza.

U prvom meču večerašnjeg programa, košarkaši Zenita pobijedili su na svom terenu Efes sa 76:67 (17:18, 20:18, 15:6, 24:25).

Najbolji kod Zenita bio je Aleks Pojters sa 21 poenom i devet skokova, a pratili su ga Miki Džordan sa 15 i Bili Beron sa 13 poena.

Kod Efesa bolji od ostalih bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić sa 22 poena, šest skokova i tri asistencije.

Zenit je zabilježio 13 pobjeda i sedam poraza i zauzima četvrto mesto. Efes je na osmoj poziciji sa skorom od 10 pobeda i 11 poraza.

U narednom kolu, Zenit će gostovati Baskoniji, dok će Efes gostovati moskovskom CSKA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније