Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 12. 2013. 09:16 >> 10:18

PRORADILA CRNA MAMBA

Prva pobjeda Brajanta nakon pauze

Protekle noći odigrano je osam mečeva NBA lige, LA Lejkersi su upisali prvu pobjedu od kako se njihova najveća zvijezda kobi Brajant vratio na parket poslije oporavka od povrede, a pobjede su ostvarili i šampion i vicešampion, Majami i San Antonio.

Brajant je sinoć u pobjedi Lejkersa nad Šarlot Bobkatsima (88:83) postigao 21 poen, što je njegov rekord ove sezone. "Jezeraši" su tako prekinuli niz od tri poraza, najviše zahvaljjujući poenima sa linije slobodnih bacanja (realizovali 21 od 23).

"Nedostajale su mi pobjede, uvjek je lijepo kada trijumfujete na strani. Nadam se da ćemo sada krenuti nabolje", kazao je Brajant nakon meča.

Sve pohvale i za Pau Gasola, koji je igrao sjajno u odbrani. Španac je u momentima kada se utakmica 'lomila' izblokirao šut Ala Džefersona i tako omogućio svojoj ekipi da nasrtavi seriju koševa. Igrači Šarlota su promašili su posljednjih osam šuteva, uključujući tri Džefersonova iz reketa, dok su u posljednjoj četvrtini Lejkersi pogodili 10 od 10 slobodnih bacanja.

Brajant je bio najbolji poenter u pobjedničkoj ekipi, a Gasol i Hil su dodali po 15. na drugoj strani, najefikasniji bio je Kemba Volker koji je ubacio 24 poena. Valkeru je to bila 13. uzastopna utakmica, ukupno 21. ove sezone, na kojoj je imao dvocifren učinak.

Trio Dvejn Vejd, Kris Boš i Lebron Džejms vodio je Majami do pobejde nad Klivlendom 114:107. Sva trojica postigla su više od 20 poena, drugi put u ovoj sezoni. Lebronu je nedostajala jedna asistencija i jedan skok da ostvari tripl-dabl, a meč je završio sa 25 poena. Boš je ubacio 22, a Vejd 24 poena. 

Veliki jubilej na ovom susretu imao je Rej Alen, koji je postao šesti aktivni igrač sa preko 24.000 postignutih poena.

Kod Kavalirsa jedini raspoložen bio je Kajl Irving, ali on nije mogao sam protiv mašinerije sa Floride. On je u prve tri četvrtine postigao 17 poena, dok je u posljednjoj ubacio samo dva. Šampion je samo u trećoj četvrtini popustio, ali upravo što trojac nije bio na terenu, tako da je dobra igra nastavljena u posljednjih 12 minuta.

San Antonio nije imao većih problema sa Jutoom. Spursi su slavili 100:84, a najbolji je bio Tim Dankan koji je imao dabl-dabl učinak, sa sa 22 poena i 12 skokova, dok je Parker dodao 15 poena i sedam asistencija.

Klipersi su u gostima savladali vašington, Portland je slavio u Filadelfiji sa 34 razlike, Toronto je bio bolji od Čikaga, Dalas je očekivano izašao kao pobjednik iz meča sa Milvokijem, dok su Niksi pobjedili Atlantu.

Rezultati:

Šarlot - LA Lejkers 85:88
Vašington - LA Klipers 97:113
Majami - Klivlend 114:107
Njujork - Atlanta 111:106
Čikago - Toronto 77:99
Filadelfija - Portland 105:139
Dalas - Milvoki 106:93
Juta - San Antonio 84:100

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније