Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 02. 2013. 22:40 >> 23:04

FAJNAL FOR BLIZU

Budućnost slavila u Zadru

Budućnost je pregrmjela teško gostovanje u Zadru i nastavila pobjednički hod u Jadranskoj ligi - 72:60 (26:13, 13:13, 16:19, 17:15). Meč obilježio fenomenalni Aleksa Popović sa 29 poena.

"Plavi" su vodili od početka do kraja, u pojedinim trenucima i sa 20 razlike i došli do šeste pobjede u gostima. Ponovo je odbrana podgoričkog tima bila izvanredna, Zadar je ostavljen na 60 poena, pa san o fajnal-foru i dalje živi.

Budućnost je od starta preuzela kontrolu nad mečom, dobila prvu četvrtinu sa 26:13, a sa dobrom igrom nastavila je u drugoj dionici. Na tri minuta do kraja poluvremena, "plavi" su stigli do +15 (35:20). Na poluvrijeme se otišlo sa 13 poena prednosti, 39:26, a Aleksa Popović je već do poluvremena postogao 17 poena.

 

Trojkom Ivanovića, sredinom treće četvrtine, Budućnot je došla do ogromnih 20 poena prednosti (52:32). Međutim, uslijedio je pad u igri, što su domaći iskoristili i serijom 11:0 prišli na 43:52. Aleksa Popović je košem i dodatni bacanjem odbio napad domaćih, ali žilavi Zadrani nijesu odustajali. Trojkom Batura prvo su smanjili zaostatak na 8, a košem uz faul Brkića i na -4 (58:54).

Ali, četa Dejana Radonjića je odreagovala šampionski. Trojka Popovića i Bosta i koš Vitkovca označili su kraja nadanja domaćih da mogu do preokreta.

Uz Popvića, u taboru našeg prvaka istakli su se Vitkovac sa 10 i Bost sa devet poena. Kod Zadra je nabolji bio Kaštropil sa 20, dok je Trevis postigao 9.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније