Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 01. 2014. 09:51 >> 09:51

NBA

Peković predvodio Minesotu, poraz Indijane

Protekle noći u NBA ligi 10 timova izašlo je na parket. Minesota je savladala Nju Orleans na svom parketu sa 124:112, Los Anđeles Klipersi se nijesu mnogo mučili protiv Šarlota, a iznenađenje je poraz Indijane od Toronta.

Minesota je nastavila sa sjajnim partijama, posebno u reketu Vukovi su igrali odlično. Domaći su cjelu utakmicu bili dominantni, jedino su problema imali u posljednjoj četvrtini kada je Nju Orleans uspio sa smanji ubjedljiv zaostatak.

Nikola Peković bio je najbolji u pobjedničkom timu, ubacio je 22 poena i imao osam skokova, Kevin Lav je sinoć bio manje efikasan nego što smo to navikli od njega, meč je završio sa 21 poenom, a odličan je bio Kevin Martin sa 20.

Toronto je zaustavio Indijanu u pohodu na šestu uzastopnu pobjedu, a naznake da idu ka tome pokazali su od starta susreta. Do 15. ovosezonske pobjede Raptorsi došli su zahvaljujući 26 poena Demara DeRozana, uz ne pretjerano dobar procent šuta. Iz polja je šutirao 9 do 24 za nešto više od 39 minuta kolika je proveo na parketu. Sjajnu pomoć pružio mu je u Ros koji je ubacio 18 poena, dok su Lovri i Valanciunas postigli po 13 poena. Najefikasniji u redovima Indijane, kojima je ovo bio šesti poraz ove sezone bio je Hibert sa 16 poena.

Ipak, najubjedljiviji poraz pretrpeo je Šarlot koji je, ni kriv ni dužan, morao da prisustvuje velikoj predstavi Los Anđeles Klipersa i Blejka Grifina. Bobketsi su vodili nakon prve dionice, a imali priključak sve do poluvremena, a onda su u trećoj četvrtini potpuno podbacili ubacivši 13 poena.

Grifin je zakucavao, hvatao lopte, pogađao sa svih pozicija, a na kraju je imao učinak od 31 poena, 12 skokova i dve asistencije, te je uz pomoć Džereda Dadlija koji je dodao 20 poena poveo Kliperse do nove pobede.

Dalas je slavio na gostovanju u prijestonici Sjedinjenih Američkih Država, a domaće Vizardse su savladali rezultatom 87:78. Elis je ubacio 23 poena, dok Novicki nije bio pretjerano raspoložen za igru. Najbolji njemački košarkaš postigao je svega devet poena.

Svi rezultati:

Vašington - Dalas 78:87
Toronto - Indijana 95:82
Minesota - Nju Orleans 124:112
Denver - Filadelfija 102:114
LA Klipers - Šarlot 112:85

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније