Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 01. 2014. 20:53 >> 16:53

EVROLIGA

Real nastavlja da gazi sve redom

Real Madrid je savladao Partizan u “Kombank Areni“ 80:64 i tako nastavio niz bez poraza u ovoj sezoni. “Kraljevski klub“ je zabilježio 26 pobjedu u svim takmičenjima u tekućoj sezoni, a jedanaestu uzastopnu u Evroligi.Barselona, Panatinaikos i Laboral su takođe bili nemilosrdni prema svojim rivalima.

Domaći su utakmicu otvorili sjajnim zakucavanjem Nikole Milutinova, ali je Real  polako počeo da dodaje gas u drugoj dionici, pa je razlika gostiju bivala veća iz minuta u minut.

Real je na poluvremenu ima osam poena prednosti. U više navrata tokom treće dionice Partizan je dolazio do minus pet, ali nije imao snage za potpuni proekret.

Gosti su prelomili utakmicu pet minuta prije kraja kada su došli do nedostižnih +14. Najefikasniji pojedinci u pobjedničkom timu bili su Rudi Fernandez i Serhio Rodrigez sa po 16 poena, a dvocifren učinak u ekipi Reala ostvarili su još Burusis (15p) i Rejes (10p).

Terens Kinsi bio je šuterski najraspoloženiji u ekipi Partizana sa 17 poena.

U istorj grupi je odigran španski derbi u kojem je Laboral Kuća pobijedila na gostovanju Unikahu sa 93:79. Domaćin bio ravnopravan samo u prvoj četvrtini koju je riješio u svoju korist 24:13, ali je to probudilo goste koji su vratili duplo jače.

Laboral je u trećoj i četvrtoj četvrtini postigao 60 koševa i otklonio sve dileme oko pobjednika. Blistao je Noćioni sa 20 poena uz stoprocentan šut za tri poena 4/4. Hamilton je ubacio 13 koševa, a isti učinak ostvario je i San Ementerio.

Zoran Dragić je sa druge strane postigao 22 poena, a Kelovej 17.

Barselona je u neočekivano lako savladala Efes 84:65. Katalonci su vodili i sa velikih 52:29 . Sve što je turski tim uspio jeste da malo smanji razliku i izbjegne debakl.

Barsu je predvodio Huan Karlos Navaro sa 21 poenaom (pet trojki), a na drugoj strani je  Semih Erden ubacio 15.

Panatinaikos je  savladao Emprio Armani sa 73:57, a “zeleni” su prelomili meč u trećoj dionici.

U pomenutoj četvrtini domaći su primili tek devet poena, a uz 14 datih krenuli su ka trijumfu do kog su ga vodili Džejms Gist sa 12 poena i Roko Ukić sa 11.

Đentile je sa 14 bio najefikasniji u timu Emporija.

Makabi je slavio na gostovanju Galatasaraju 90:84.  Gosti iz Tel Aviva su  prelomili meč sredinom posljednje četvrtine, kada su trojkama Smita, Ohajona i Hikmana stvorili dvocifrenu prednost.

Najbolji kod Makabija bio je Riki Hikman sa 24 poena, Jogev Ohajon ubacio je 15 poena, a Devin Smit je upisao dabl-dabl - 14 poena i 10 skokova.

Kod Galatasaraja se istakao Karlos Arojo sa 19 poena, dok je Erceg dao poen manje. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније