Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

05. 01. 2014. 18:41 >> 19:05
1

ABA LIGA

Budućnost slavila u Zadru

Budućnost je odličnom igrom u posljednjoj četvrtini slavila na teškom gostovanju Zadru, 64:57, i napravila još jedan veliki korak ka fajnal-foru. "Plavi" su se ovim trijumfom učvrstili na četvrtom mjestu.

Zadar je odmah na startu meča poveo 9:4, ali je rasploženi Kolmen vratio egala 9:9. Budućnost je sredinom prve dionice prvi put povela koševima Alekse Popovića 18:16, a na kraju uvodnog perioda je imala plus 6 (22:16).

Domaći su prišli na 22:20, ali su Kolmen, Ivanović i Šehović donijeli osam poena prednosti 28:20. Ubrzo je Šehović  pogodio trojku za velikih 31:21.Zadar je uzvratio serijom 6:0, a u finišu su se razigrali Dejvis sa jedne, odnosno Aleksa Popović sa druge strane.

Tamnoputi bek domaćih je pogodio dvije trojke, a Popović vezao četiri poena, pa su “plavi“ na odmor otišli sa prednošću 37:33.

Treću četvrtinu je obilježio veliki broj promašaja na obje strane, poeni su se postizali uglavnom sa linije slobodnih bacanja. Zadar se bolje snašao i predvođen Dejvisom (postigao 11 poena) preokrenuo. Domaći su dobili ovu dionicu 14:8 i u odlučujući kvartal ušli vođstvom 47:45.

Na 47:47 je izjednačio Marko Popović, a zatim je uslijedila igra koš za koš. Budućnost je vratila vođstvo kada je Subotić pogodio uz faul, a zatim iskoristio dodatno slobodno 54:53.

Potom je Vitkovac postigao četiri uzastopna poena za pet razlike 58:53, a do kraja je ostalo nešto malo manje od četiri minuta. Subotić je sa dva bacanja zaokružio seriju 9:0, za 60:53. Potom je pogodio Sobin, a Dijan je kod rezultata 60:55 promašio oba bacanja, što je kaznio Šehović trojkom za 63:55. Do kraja je ostalo 63 sekunde, pa je slavlje "plavih" moglo da počne...

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Suad Šehović sa 13, Aleksa Popović je ubacio 11, a Viliem Kolmen deset poena.

U hrvatskom timu bolji od ostalih bili su Marko Šutalo sa 14 i Josip Sobin sa 13 koševa.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније