Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 01. 2014. 09:45   >>  09:45

GOSTI USPJEŠNIJI

Debakl Lejkersa, Majami i Indijana "na mišiće"

Sinoć je 14 timova NBA lige bilo na parketu. Prema očekivanjima, pobjede su ostvarili Majami i Indijana, Lejkersi su na svom terenu ubjedljivo poraženi od Denvera, a Golden Stejt je po prvi put od 1975. uspio da veže devet pobjeda u nizu.

Majami se mučio protiv Toronta pred svojim navijačima. Košarkaši šampiona u posljednjoj dionici morali su da jure zaostatak, ali su na kraju ipak slavili 102:97. Domaće je do pobjede vodio LeBron Džejms sa 30 postignutih poena. Na drugoj strani 26 je ubacio DeRozan.

I Pejsersi su mimo očekivanja imali problema u Klivlendu. odbrana Indijana kao po običaju funkcionisala je odlično, ali u napadu nije bilo previše dobrih rješenja. Do pobjede su došli zahvaljujući Polu Džordžu, koji je postigao 16 poena i Hibertu koji je ubacio poen manje. Najefiksaniji igrač utakmice bio je Si-Džej Majl iz Klivlenda sa 21 poenom.

Lejkersi bez Brajanta nikako da pronađu formulu za uspjeh. U njihovom "Stejpls centru" doživili su debakl protiv Denvera 115:137. Gosti su imali čak sedmoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim učinkom. Predvodio ih je rezervista Nejt Robinson sa 21, a jedan manje je postigao startni plej Taj Loson, uz 12 asistencija, kao i još jedan momak sa klupe, Timofej Mozgov. Kod rašitmovane ekipe iz "grada anđela" u napadu su se istakli Pau Gasol sa 25 poena, Džodi Miks sa 23 i Nik Jang sa 21.

Novu pobjedu upisala je i Oklahoma. Bez većih problema "Gromovi" su na svom terenu bili bolji od Bostona 119:96. U odsustvu Rasela Vestbruka, najrospoloženiji bio je Redži Džekson, koji je ubacio 28 poena, dok je Kevin Djurent imao učinak od 21 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Njujork je iznenadio Dalas u Teksasu. Niksi su slavili rezultatom 92:80, najbolji u pobjedničkoj ekipi bio je Karmelo Entoni sa 19, dok je na drugoj strani Dirk Novitci je ubacio 18 poena.

Vašington je poražen na svom terenu od Golden Stejta, koji je tako vezao devet pobjeda. Klej Tompson sa 26 poena i šest trojki iz devet pokušaja predvodio je "ratnike", a Dejvid Li je dodao 21 poen, uz 11 skokova i šest asistencija.

Još jedan tim je u gostima ostvario trijumf. Memfis je bio bolji od Detroita i tako zaokružio uspješno veče gostujućih ekipa.

Rezultati:

Detroit – Memfis 84:112
Klivlend – Indijana 78:82
Majami – Toronto 102:97
Vašington – Golden Stejt 96:112
Oklahoma Siti – Boston 119:96
Dalas – Njujork 80:92
LA Lejkers – Denver 115:137

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније