Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

07. 01. 2014. 09:15   >>  15:09 1

NBA

Vučević povrijedio glavu, Peković odličan

U prethodnoj noći odigrane su tri utakmice NBA lige. Nikola Vučević koji je zbog povrede propustio prethodne dvije utakmice, ovaj meč završio je već u trećoj četvrtini zbog teškog pada u kom je povrijedio glavu, dok je naš drugi reprezentativac Nikola Peković pružio još jednu dobru partiju u nizu.

Orlando "Medžik" je u Los Anđelesu ubjedljivo izgubio od "Klipersa" 101:81 za 24. poraz u sezoni.

Nikola Vučević je meč završio u trećoj četvrtini zbog teškog pada. Naime, poslije neopreznog skoka u duelu sa Grifinom, pao je na glavu i povrijedio se, zbog čega više nije ulazio u igru. Do tada postigao je 2 poena iz sedam pokušaja, uz 8 uhvaćenih lopti za 19 minuta koliko je proveo u igri.

"On je sad u rukama doktora. Imao je jako loš pad, blagi potres mozga", rekao je trener Orlanda Von odmah poslije meča.

Vučević će se vratiti na parket tek pošto bude uradio seriju testova strogo obaveznih prema NBA propisima kada je u pitanju ova vrsta povrede, odnosno ukoliko isti budu pozitivni.

"Kliperse" je do 24. pobjede predvodio Kolinson sa 21 poenom, 7 asistencija i 4 "ukradene" lopte, dok je Grigin ubacio 16 poena uz 8 uhvaćenih lopti, 6 asistencija i 4 "ukradene" lopte. Pratili su ih Džordan sa 14 poena i 17 skokova, kao i Kroford sa 13 poena 5 skokova i 8 asistencija.

Kod gostiju najbolji su bili Oladipo koji je ubacio 22 poena uz 8 skokova i 5 asistencija i Harkles sa istim brojem poena dodavši uz to i 6 uhvaćenih lopti, dok je Aflalo ubacio 12 poena.

Minesota "Timbervulfs" je u gostima razbila Filadelfiju "Seventisiksers" 126:95 za 17. pobjedu u dosadašnjem toku sezone.

Najbolji kod "Vukova" bili su Kevin Lav koji je postigao 26 poena, uz 7 skokova i 4 asistencije i Nikola Peković koji je ostvario dabl-dabl ubacivši 16 poena uz šut iz igre (7/15) dodavši 14 uhvaćenih loptu i jednu asistenciju za 22 minuta koliko je proveo na parketu. Pratili su ih Bruer sa 15, odnosno Martin sa 18 poena.

Kod domaćina, najbolji je bio Jang sa 20 poena, dok su Anderson i Tarner ubacili po 14 poena, a Tarner i Karter-Vilijams dodali po 13 poena uz 7 asistencija Vilijamsa.

 

NBA rezultati:

Filadelfija 76ers - Minesota Timbervulvs 95:126
Bruklin Nets - Atlanta Hoks 91:86
Los Anđeles Klipers - Orlando Medžik 101:81

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније