Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 01. 2014. 13:58   >>  13:58

NOVI MANDAT

Pavićević ostaje selektor košarkaša

Luka Pavićević i naredne dvije godine biće selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore, odlučio je danas Izvršni odbor Košarkaškog saveza.

Pavićeviću je istekao ugovor završetkom Evropskog prvenstva u Sloveniji, gdje su crnogorski košarkaši eliminisali nakon prve faze.

On je kormilo nacionalnog tima preuzeo krajem 2011. godine, a naslijedio je Dejana Radonjića.

Vodio je crnogorsku selekciju perfektno kroz kvalifikacije za šampionat u Sloveniji, kada je ostvareno svih deset pobjeda.

Na šampionatu Evrope Crna Gora je savladala Makedoniju i Srbiju, a poražena je od Letonije, Bosne i Hercegovine i Litvanije.

Pavićević je trenersku karijeru počeo 2003. godine u OKK Beogradu, a potom je vodio Atlas, Hemofarm, Panionios (Grčka), Albu, a od 2011. je na klupi francuskog Roana.

Bio je i trener mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore na Evropskom prvenstvu 2005. godine u Rusiji, kada je osvojena bronzana medalja.

Sa Univerzitetskom selekcijom Srbije osvojio je zlato na Univerzijadi u kineskom gradu Senženu (2011).

Za selektorA ženske seniorske reprezentacije imenovan je Momir Milatović i tu funkciju obavljaće dvije godine.

Novi selektor muške kadetske selekcije je Dušan Dubljević.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније