Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 01. 2013. 11:04   >>  13:24

NBA

Lejkersi i Boston pobijedili, novi dabl-dabl Vučevića

Prethodnu noć u NBA karavanu, obilježila su dva derbija, Lejkersi -Oklahoma i Boston- Majami, u kojima su slavili domaći timovi. U Bostonu su se igrala čak dva produžetka, nakon kojih je slavio domaći sastav – 100:98

Majami su poraza u regularnom toku spasili Rej Alen i Le Bron Džejms. Gosti su bili bolji u prvom nastavku, ali se Boston izborio za dodatnih pet minuta. U drugom produžetku, „Kelti“ su predvođeni Polom Pirsom ( „tripl-dabl“, 17 poena, 13 skokova i 10 asistencija) prelomili meč i slavili tešku, ali zasluženu pobjedu. Najbolji u sastavu Doka Riversa, koji je bio lišen usluga Redžona Ronda (pokidao ligamente koljena i za njega je sezona završena) , bio je Kevin Garnet sa 24 poena,11 skokova i 4 asistencije. Šampione je predvodio Džejms sa 34 poena, 16 skokova i 7 dodavanja.

 

U duelu Lejkersa i Oklahome, gledana je simultanka Kobija Brajanta, kojem je skok nedostajao do tripl-dabla , jer je uz devet skokova, ostvario i 21 poen i 14 asistencija. Dvocifreni u redovima „jezerdžija“ bili su i Stiv Neš sa 17, Gasol sa 16, Meta Vord Pis sa 15 i Džejmison sa 12 poena.

Na drugoj strani, Kevin Djurent je postigao 35 poena, ali je to bilo nedovoljno za raspoložene Lejkerse.

Još jedna sjajna partija Nikole Vučevića nije bila dovoljna Orlandu da izbjegne poraz od Detroita na domaćem terenu (102:104). Naš as je opet stigao do „dabl-dabla“ – 12 poena i 17 skokova.

 Ostali rezultati:

Boston - Majami 100:98 (dva produžetka)
LA Lejkers - Oklahoma 105:96
Orlando - Detroit 102:104
Memfis - Nju Orleans 83:91
Njujork - Atlanta 106:104
Dalas - Finiks 110:95
LA Klipers - Portland 96:8

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније