Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

22. 01. 2014. 13:57   >>  15:03 4

CRNOGORSKI STRUČNJAK

Duško Ivanović novi selektor BiH

Crnogorski košarkaški trener Duško Ivanović novi je selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Stručni savjet Košarkaškog saveza BiH predložio je Ivanovića za selektora prije nekoliko sedmica, a Upravni odbor je na današnjoj sjednici u Sarajevu potvrdio odluku za imenovanje crnogorskog stručnjaka na tu poziciju.

"Košarkaški savez Bosne i Hercegovine s ponosom obavještava sve naše navijače i prijatelje da je novi selektor naše seniorske košarkaške reprezentacije Duško Ivanović", piše na zvaničnoj stranici Košarkaškog saveza BiH.

Iz KSBiH su mu dozvolili da paralelno s reprezentacijom može da vodi i jedan klub. U Španiji, svakako, ne može, jer se po pravilima Endesa lige ne dozvoljava da trener nekog španskog kluba u isto vrijeme bude i selektor.

Ivanović važi za jednog od najboljih trenera Evrope, koji traži disciplinu i koji voli rad sa mlađim igračima. na klupi bosanske selekcije naslijediće Aca Petrovića, koji je dobio otkaz nakon neuspjeha na Evropskom prvenstvu u Sloveniji prošle godine.

Treba spomenuti i činjenicu da je Ivanović sarađivao i to odlično sa kapitenom selekcije BiH Mirzom Teletovićem, koji je takođe bio i kapiten tadašnje Tau Keramike.

Nakon blistave igračke karijer,e tokom koje je, između ostalog, sa Jugoplastikom osvojio dvije titule prvaka Evrope, Ivanović je trenersku karijeru započeo 1993. u švajcarskom Sisliju, kasnije je u zemlji satova i sira vodio i Olimpik, a uporedo je bio i selektor Švajcarske, od 1997. do 2000. godine.

Bio je i trener Splita, Limogša, Đirone, Tau Keramike (današnja Laboral Kuča), Barselone, Lijetuvosa Ritasa.

Osvojio je dvije titule šampiona Španije i četiri Kupa kralja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније