Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 01. 2014. 09:41 >> 09:41

NBA

Novi šou Duranta, Finiks iznenadio Indijanu

Kevin Durant nastavio je da rešeta, sinoć je predvodio Oklahomu do trijumfa nad San Antonijom sa kojim se bore za prvo mjesto na Zapadu. Neočekivano, Indijana je ubjedljivo poražena od Finiksa, dok je Orlando upisao 14 poraz bez Nikole Vučevića.

Protekle noći odigrano je 10 mečeva NBA lige.



Oklahoma je ostvarila važnu pobjedu na gostovanju San Antoniju 111:105. Meč je obilježio Durant sa 36 poena, sedam skokova i pet asistencija, ali imao je i 11 izgubljenih lopti.  U njegovoj sijenci ostao je Toni Parker, koji je pstigao 37 poena, ali njegovi saigrači su bili manje raspoložene.

Rekord karijere postigao je mladi plejmejker Oklahome Redži Džekson, ubacivši  27 poena, dok je Serž Ibaka dodao 14 poena uz 8 skokova i 5 blokada. Inače, Sinoćnji meč je deveti u nizu za Durenta u kojem je postigao preko 30 poena.

Indijana je neprijatno iznenadila, nije opravdala ulogu favorita protiv Finiksa, koji je ostavrio ubjedljivu pobjedu od čak 24 poena prednosti 124:100.

Protiv jedne od najboljih odbrana u ligi, "sunca" je predvodio bivši član Indijane, Džerald Grin koji je ubacio 23 poena, a još petorica njegovih saigrača stigla su do dvocifrenog košgeterskog učinka. Kod Pejsersa, koji su imali čak 20 izgubljenih lopti, istakli su se Pol Džordž sa 26 i Džordž Hil sa 16 poena.



Orlando je pred svojm navijačima poražen od Atlante 109:112. Gosti su slavili zahvaljujući odličnom izvođenju slobodnih bacanja, a istakli su se Pol Milsap sa 24, te Džef Tiga sa 23 poen. Makednoac Pero Antić imao je dabl-dabl učinak od 10 poena i 12 skokova.

Kada ne igra Nikola VUčević Orlando je 14 puta pretrpio poraz, dok je ostvario samo jednu pobjedu. Protekle noći, kod medžika najefikasniji je bio novajlija Viktor Oladipo sa 24 poena i po sedam skokova i asistencija.

Što se ostalih mečeva tiče, Šarlot je protiv Klipersa konačno prekinuo niz od sedam poraza, Toronto je zahvaljjujući DeMaru DeRozanu, koji je odigrao meč karijere postigavši 40 poena savladao Dalas, Njujork je upisao peti uzastopni poraz, Čikago je bio bolji od Klivlenda, Milvoki od Detroita, Boston je nakon produžetka slavio u Vašingtonu, dok su povrede spriječile Sakramento da se suprotstavi Hjustonu.

Rezultati:

Oklahoma Siti - San Antonio 111:105
Milvoki - Detroit 104:101
Hjuston - Sakramento 119:98
Njujork - Filadelfija 106:110
Šarlot - LA Klipers 95:91
Toronto - Dalas 93:85
Vašington - Boston 111:113 (99:99)
Orlando - Atlanta 109:112
Klivlend - Čikago 87:98
Feniks - Indijana 124:100

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније