Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 01. 2014. 22:11 >> 22:43

EVROLIGA

Pobjede Makabija, Barse i Galatasaraja

Makabi je bez problema savladao Partizan u 4. kolu F grupe Top 16 Evrolige – 88:67. Izraelcima je ovo četvrti trijumf i jedini su neporaženi tim u ovoj fazi takmičenja, dok je Partizan pretrpio treći neuspjeh. Španski okršaj u grupi E pripao je Barseloni koja je na svom terenu savladala Unikahu sa 83:79. Galatasaraj je u Minhenu iznenadio Bajern i slavio sa 72:66.

Partizan je poveo 4:0, ali Makabi je serijom 10:0 " brzo došao do dvocifrene prednosti. U 13. minutu Makabi je imao ogromnih 17 poena razlike (30:13).

Indisponirani tim iz Humske je nastavio da tone dublje, pa je Makabi nakon  prvih 20 minuta imao nevjerovatnih plus 28 - 47:19!

Bogdanović je konačno proradio, odbrana Partizana je bila nešto bolja, pa je nakon trojke pomenutog Bogdanovića u 26. minutu timu iz Humsk došao do 60:43.

Makabi je, međutim, ponovo ubacio u višu brzinu i relativno lako ponovo došao do ogromnih 27 poena prednosti – 78:51 i nakon toga rutinski priveo meč kraju.

Unikaha je pružila snažan otpor Barseloni, imala sedam poena prednosti u dva navrata (56:63 i 61:68), ali je Barsa u posljednjoj dionici stegla odbranu, svela rivala na 11 poena, a kada se uz to razigrao Huan Karlos Navaro, gostima nije bilo spasa.

Polularni "La Bomba" je vezao osam poena (dvije trojke) kada se lomio rezultat za 76:70, a pridružili su mu se Nahbar i Tomić i osigurali trijumf.

Najbolji su bili upravo Nahbar sa 13 i Navaro i Papanikolau sa po 12 poena, dok je Uertas dodao 10.

Kod poraženih se istakao Karlos Suarez sa 15.

Galatasaraj je odigrao gotovo bez greške u Minhenu i od samog starta kontrolisao meč, a uz manje oscilacije, i trijumfalno priveo utakmicu kraju.

Karlos Arojo je bio najefikasniji kod tima iz Istanbula sa 21 poenao, a srpski internacionalac Zoran Erceg je ubacio 19 poena.

U poraženoj ekipi, standardno, najbolji je bio Malkolm Dilejni sa 12 poena.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније