Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 01. 2014. 14:15 >> 14:15
1

ABA LIGA

Jovović: Maksimumom do pobjede

Budućnost Voli protiv Širokog mora biti maksimalno ozbiljna i fokusirana na utakmicu, sa željom da trijumfuje, kazao je trener podgoričkih košarkaša Igor Jovović. Budućnost i Široki odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 18. kola ABA lige.

Jovović je kazao da podgorički tim zbog problema sa povredama očekuje zahtjevan meč.

"Radimo sa svega deset prvotimaca, imali smo odsustvo Alekse Popovića, zbog povrede tetive i Vilijema Kolmena, tako da je to nešto što nas zabrinjava pred meč. Poziva nas na oprez i da svi igrači koji budu u kombinaciji za tim daju maksimum, da sa veliko energijom kontrolišemo utakmicu protiv protivnika koji sigurno ima kvalitet", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da to više nije ekipa Širokog sa početka sezone, već značajno pojačana, sa ambicijom da izbori opstanak.

"Doveli su Džamara Janga, nekadašnjeg asa Crvene zvezde, koji je jako kvalitetan i nepredvidiv. Imaju Draga Pašalića na poziciji pet, uz Ivana Opačka, predstavljaju tri značajna pojačanja", rekao je Jovović.

On je kazao da se u podgoričkom klubu ne opterećuju plasmanom na fajnal-for.

"Želimo da budemo u vrhu lige, ali nas ne opterećuje ta vrsta rezultata. Mnogo veće probleme za igrače i stučni štab predstavlja gubitak vrlo važnih igrača iz nedjelje u nedjelju. To je veliki hendikep za svaku ekipu što se osjeti na ritam igre i svježinu pojedinaca. I zbog toga sigurno trpi rezultat", rekao je Jovović.


On je, komentarišući status plejmejkera Nemanje Protića, kazao da on ima ugovor sa podgoričkim klub još desetak dana.

"Protiću je ostalo još desetak dana i tu nemamo problema. Sigurno da ima želju da ostane, tako da je to više administrativna situacija", kazao je Jovović.

On je kazao da mjesec neće moći da računa na kapitena Marka Popovića.

Prema riječima krila podgoričkog kluba Miloša Komatine, Budućnost sjutra očekuje teška i zahtjevna utakmica.

"Imamo dosta problema sa povredama, ali to moramo da zaboravimo i da pružimo maksimum u kakvom god sastavu izađemo. Široki je kvalitetna ekipa, pojačana sa tri iskusna pojedinca u odnosu na prvi susret. Biće motivisani, jer su im bodovi neophodni za opstanak. Igramo na domaćem terenu i pred našom publikom i nadam se da ćemo pobijediti", rekao je Komatina..

Budućnost Voli je u dosdašnjem dijelu takmičenja ostvarila 11 pobjeda i ima šest više od rivala.

Dobila je i prvi međusobni duel u gostima 81:67.

Prošle sezone Budućnost je bila uspješnija u oba meča.

U gostima slavila je 76:70, a pred svojim navijačima 65:57.

Duel u dvorani Morača počeće u 21 sat.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније