Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Borislav Višnjić

28. 01. 2014. 10:35   >>  10:40

IZDALI ALBUM

Minesota "gura" Pekovića na Ol-star

Minesota Timbervulvsi pokrenuli su kampanju da Nikola Peković nastupi na Ol-star utakmici zajedno sa svojim klupskim kolegom Kevinom Lavom, koji je već izabran od navijača u startnu petorku Zapadne konferencije.

Vulvsi su, pišu američki mediji, izdali album „The Bruise Brothers“ (Braća po modricama, nadimak koji su fanovi dali centrima Minesote), po uzoru na čuveni film „The Blues Brothers“. Peković i Lav su na omotnici albuma obučeni kao braća Elvud i Džejk Blus iz kultnog filma Džona Landisa iz 1980.

Navijači su već izabrali Lava za startnu petorku Zapada, zahvaljujući velikom zalaganju Minesotinog odjeljenja za odnose sa javnošću.

Sada će se vidjeti da li će Vulvsi moći da utiču na odluku trenera Zapadne konferencije, koji biraju rezerve za Ol-star utakmicu koja će biti odigrana 16. Februara u Nju Orlensu.

Nakon što je ljetos potpisao petogodišnji ugovor, vrijedan 60 miliona dolara, Peković prosječno bilježi 18.4 poena i 9.3 skokova u ovoj sezoni. Crnogorski centar ima još bolji učinak u poslednjih šest sedmica, a tokom tih mečeva je bilježio 20.8 poena i 9.8 skokova.

Album je obilježen kao Al-star izdanje, a neke od pjesama su „It was only a Pek“ (to je samo Pek- Nikolin nadimak u Americi), i „I`m still learning English“ (još uvijek učim engleski). Jedna pjesma je čak napisana na Pekovićevom maternjem jeziku pod nazivom „Meso je najbolje“ (meat is the best).

Paket koji je poslat trenerima takođe sadrži i poster sa mnogim Nikolinim dostignućima- vodeći je u ligi po broju postignutih poena u reketu iz takozvane druge šanse (second-chance points), a saradnja sa Lavom je naglešana kao jedan od najboljih dueta u NBA.

U tom paketu se takođe nalazi i pismo od predsjednika Vulvsa, bivšeg čuvenog trenera, Flipa Saundersa.

„Navijači su već odlučili da Lav bude starter. Ono što se događa bez mnogo „fanfara“ je napredak Pekovića koji je jedan od najboljih centara u ligi“, napisao je Saunders.

Pekovićeve šanse za nastup na Ol-staru, prema navodima medija, smanjuje upravo Lav, koji je iznenađujuće, izbacio iz startne petorke Zapada, centra Hjuston Rokitsa Dvajta Haurda. U Zapadnoj konferenciji takođe nastupaju i sjajni centri, poput DiAndre Džordana iz Klipersa, DeMarkusa Kasinsa iz Sakreamenta, Entoni Dejvisa iz Nju Orleansa, koji su takođe kandidati za Ol-star utakmicu.

Lav je kazao da bi volio da na taj meč povede Pekovića.

„Ako Nikola ne bude na utakmici, možda bi mogao da putuje sa mnom kao moj telohranitelj“, rekao je šaljivo Lav.

Peković je povrijedio Ahilovu tetivu, na sinoćnjem meču protiv Čikaga, a nakon današnje posjete doktoru biće poznata težina povrede.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније