Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 02. 2013. 23:10   >>  23:15

ODLUČIO LOGAN

Evroliga: Makabi pobijedio u paklu Vitorije

Makabi je srušio Kahu usred Vitorije i ostao u trci za četvrfinale – 66:62.

Meč je odlučen u posljednjih pola minuta. Samo 25 sekundi prije kraja, Kaha je imala pola koša prednosti, ali je tada Logan trojkom donio preokret. Domaći su promašili šut za tri poena, Logan je fauliran, potom dva puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja  i riješio je pitanje pobednika. On je završio utakmicu sa 16 poena na kontu, Smit je imao 20, a u taboru Kahe, istakao se Lampe sa 19 poena.

Barselona je savladala Himki sa 71:69 i učvrstila prvo mjesto sa osam trijumfa. Izabranici Ćavija Paskvala u finišu su se igrali sa nervima navijača. Katalonci su nakon tri četvrtine vodili sa 12 razlike, ali igrači Himkija nijesu odustajali. Istopili su visoku razliku, prišli domaćima u posljednjim minutima na četiri poena, ali ipak, nijesu imali snage za  preokret.

Najefikasniji je bio Navaro sa 19 poena, Tomić je imao 16, Lorbek 11.

U gostujućoj ekipi su se istakli Dejvis sa 18 poena i devet skokova i Zoran Planinić sa 12, uz pet uhvaćenih lopti.

Bamberg je uz Bešiktaš jedini tim bez trijumfa, ali je pošteno namučio prvoplasirani Real, koji je nakon mnogo muke slavio 76:73. Njemci su nakon treće četvrtine vodili sa pet razlike, da bi Madriđani serijom 11:0 preokrenuli rezulat. Ipak, ni to nije bio kraj uzbuđenja, jer su gosti izjednačili. Pobjedu i prvo mjesto izabranicima Pabla Lasa, donio je trojkom Dontej Drejper uz zvuk sirene.

Njemu je to bio šesti poen, a najefikasniji je bio Kerol sa 11. Taj broj skokova imao je Rudi, a za dabl-dabl mu je falio jedan poen. Na suprotnoj strani, Gavel je ubacio 15, Zirbes 14 poena.

Montepaski je rutinski savladao Fenerbahče, koji je uz Bešiktaš najslabija ekipa u grupi 87:69.  Srpski plej Rašić je predvodio tim sa 16 poena (trojke 4/4), dok je na drugoj strani Bogdanović najefikasniji akter meča sa 22 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније