Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 02. 2014. 18:03 >> 18:06

MEĐUNARODNI TURNIR

Kadeti na startu poraženi od Srbije

Kadetska reprezentacija poražena je od Srbije 61:52 na startu turnira za igrače do 16 godina u turskom gradu Sakarija. Naša reprezentacija je u posljednju četvrtinu ušla sa pet poena prednosti (40:35), ali je Srbija bila u periodu od 32. do 38. minuta napravila seriju 16:0 i prelomila meč u svoju korist. ''Crveni'' će u drugom kolu, u ponedjeljak (14.30 sati) igrati protiv Argentine.

Crna Gora nakon prve četvrtine vodila je 20:17, a u 17. minutu imala je devet poena prednosti (32:23), nakon trojke Ognjena Čarapića.

''Crveni'' su minut i 19 sekundi prije kraja druge četvrtine stekli dvocifrenu prednost (36:25), što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

 Čarapić je na početku treće četvrtine pogodio za ''plus 13'' (38:25), ali je finiš tog perioda pripao Srbiji koja je smanjila zaostatak na pet poena - 40:35.

Izabranici Dušana Dubljevića u 32. minutu ponovo su stekli dvocifrenu prednost (47:37) nakon poena Miloša Divca. Uslijedio je pad u igri i serija Srbije 16:0, koju je zaključio Haris Ćućović za vođstvo od šest poena (53:47) u 38. minutu.

Naša reprezentacija do kraja meča nije uspjela da dođe do preokreta.

U našoj selekciji najbolji su bili Ognjen Čarapić sa 20 poena, te Aleksa Dubak i Miloš Divac koji u postigli po devet poena. Divac je imao i devet skokova.

Srbiju je do pobjede predvodio Boriša Simanić sa 18 poena.

(tekst i foto: kscg)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније