Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 02. 2014. 18:36 >> 18:36

ŽRIJEB ZA SP

Nosioci SAD, Španija, Argentina i Litvanija

Branilac trofeja, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država, domaćin Španija, Litvanija i Argentina biće nosioci na žrijebu za Svjetsko prvenstvo, saopštila je danas Svjetska košarkaška federacija (FIBA).

FIBA je danas objavila sastav šešira, iz kojih će ukupno 24 reprezentacije biti razvrstane u četiri grupe prve faze Svjetskog prvenstva u Španiji.

Žrijeb je zakazan za sjutra u 19 sati u Barseloni.

FIBA je u obrazloženju navela da su ekipe razvrstane na osnovu nacionalnih koeficijenata, kao i geografskog rasporeda, tako da u grupama budu ravnomjerno raspoređene reprezentacije iz svih kontinentalnih asocijacija.

U drugom šeširu su Angola, Egipat, Senegal i Finska, a u trećem Iran, Južna Koreja, Filipini i Novi Zeland.

Četvrti šešir čine Hrvatska, Srbija, Slovenija i Ukrajina, a peti Brazil, Dominikanska Republika, Meksiko i Portoriko.

U šestom šeširu su Australija, Francuska, Grčka i Turska.

Po četiri najbolje selekcije plasiraće se u osminu finala, od koje počinje "nokaut" faza.

Šampionat će biti odigra od 30. avgusta do 14. septembra, a gradovi domaćini biće Madrid, Barselona, Granada, Bilbao, Sevilja i Las Palmas.

(mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније