Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 02. 2014. 20:46 >> 20:57
2

ABA LIGA

Zvezda lako savladala Budućnost

Zvezda je mnogo lakše nego što rezultat govori savladala Budućnost 74:64."Plavi" su kakav-takav otpor pružali u prvom dijelu, a lider ABA lige je meč prelomio u trećoj dionici kada je stekao 23 poena prednosti.

Na početku meča viđena je serija grešaka sa jedne i druge strane, pa je prvi koš pao tek na polovini drugog minuta, kada je Popović doveo goste u vođstvo. Igra koš za koš bila je sve do rezultata 19:18. Tada Zvezda predvođena Dženkinsom  stvara pet razlike pred prvi odmor - 23:18.

Domaći su u drugoj četvrtini stegli odbranu, pa je prednost počela postepeno da se povećava. Raspoloženom Katiću su se pridružili Simonović i Tadija Dragićević, koji je vezao četiri poena i Zvezda se vrlo brzo odlijepila.

Dženkis je dvojkom donio svom timu velikih 14 poena prednosti - 36:22. Budućnost se potom malo trgla i smanjila na minu 7, ali je Dženkins zakucavanjem obezbijedio Zvezdi solidnih devet razlike na poluvremenu 42:33.

“Plavi“ u nastavka nikako nijesu uspijevali da pronađu rješenje za agresivnu odbranu Zvezde, pa puna tri minuta nijesu postigli koš. Zvezda je to maksimalno iskoritila i došla do plus 15 - 48:33.

Potom je Dženkins sa dvije vezane trojke i polaganjem odveo  svoj tim do maksimalne prednosti u meču - 59:38.

Ni tu nije bio kraj mukama Budućnosti, pošto je Zvezda do kraja treće dionice još više uvećala prednost, a Dejan Radonjič odlučio da dâ šansu mladim igračima - Stojanoviću i Tejiću – 65:42.

Podgoričani su na startu posljednje dionice napravili seriju 7:1 i smanjili na 68:49. “Plavi“ su nastavili da tope prednost i prišli na 70:57. Ipak, Zvezda je rutinski privela meč kraju, a Budućnost je uspjela da svede razliku na podnošljih minus 10 - 74:64.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Raško Katić sa 16, dok je Di Markus Nelson ubacio 14 poena.

U podgoričkom timu Dželil Akindele je ubacio 12, dok su po deset koševa postigli Aleksa Popović i Čedomir Vitkovac.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније