Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

04. 02. 2014. 18:52   >>  18:52

TURNIR U TURSKOJ

Crnogorski kadeti u četvrtfinalu

Kadetska reprezentacija Crne Gore izborila je plasman u četvrtfinale turnira za igrače do 16 godina u turskom gradu Sakarija.

Izabranici Dušana Dubljevića u trećem kolu savladali su Bugarsku 72:45 i sa dvije pobjede i jednim porazom, izborili prolaz među osam najboljih. Nakon startnog poraza od Srbije (61:52), "crveni" su savladali Argentinu (61:55), a pobjedom protiv Bugarske, izborili su plasman u četvrtfinale. Crna Gora, Argentina i Srbija na kraju preliminarne faze imali su po pet bodova, a naša reprezentacija i selekcija iz Južne Amerike izborili su prolaz jer su bili najbolji u trouglu.

Druga pobjeda kadetske reprezentacije na prestižnom turniru u turskom gradu Sakarija - nakon startnog poraza od Srbije (61:52), izabranici Dušana Dubljevića savladali su Argentinu (61:55), a u trećem kolu su ubjedljivo slavili protiv Bugarske 72:54.

Crna Gora sa dvije pobjede i jednim porazom izborila je plasman u četvrtfinale koje je na programu u četvrtak, jer je u trouglu sa Argentinom i Srbijom, zauzela drugu poziciju.

Argentina je ubjedljivom pobjedom protiv Srbije 87:54 osvojila prvo mjesto u grupi, a naša rerezentacija je bila druga u trouglu i čeka rasplet u grupi D u kojoj su Ukrajina, Turska B, Francuska i Poljska i igraće protiv prvoplasirane selekcije iz te grupe.

U pobjedi protiv Bugarske, Aleksa Dubak, Miloš Divac i Stefan Kljajić bili su najefikasniji u našoj selekciji sa 11 poena. Divac i Kljajić imali su po osam skokova.

Četvrtfinalni dueli na programu su u četvrtak.

(tekst i foto: KSCG)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније