Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 02. 2014. 09:12   >>  10:12

UZBUDLJIVA NBA NOĆ

Lejkersi iskoristili nepoznato pravilo

Protekle noći u NBA ligi odigrano je 12 mečeva. Uzbuđenja nije falilo, samo na jednom meču postignuto je manje od 200 poena. Nikola Vučević je pružio dobru partiju u pobjedi protiv Detroita, dok je Minesota, bez Nikole Pekovića i Kevina Lava, poražena od sjajne Oklahome. Neobična situacija dogodila se u Klivendu, Lejkersi su ostali sa četvoricom na parketu, pa je aktivirano pravilo za koje ni oni nijesu znali.

Centar crnogorske reprezentacije Nikola Vučević postigao je 14 poena i imao 6 skokova u pobjedi Orlanda na svom parketu protiv Detroita 112:98. Ruki u redovima Medžika Viktor Oladipo nije bio u prvoj petorci, ali je u drugoj četvrtini dao dodatnu snagu ekipi da napravi veću razliku, kada je ušao na parket vodili su jedan, a na poluvrijeme 14 razlike, dok je i u završnici meča bio ključni igrač Orlanda.

U drugoj dionici postigao je osam poena, a na pet minuta prije kraja "ukrao" je loptu protivnicima i zakucao, čime je zaustavio seriju Detroita. Meč je završio sa 20 poena, a drugi rezervista Kajl Kvin dodao je osam poena, pet skokova i čak šest blokada, što je njegov rekord karijere. Posljednji igrač Orlanda sa šest rampi na jednoj utakmici bio je Dvajt Hauard. Glen Dejvis je postigao 18 poena, dok je u ekipi Pistonsa najefikasniji bio Džoš Smit sa 25.

Domaći su bili dominanti u reketu, imali su 44 uhvaćene lopte dok je Detroit imao 36.

Minesota je u petom meču bez povrijeđenog Nikole Pekovića poražena u Oklahomi. Najraspoloženiji kod "Vukova" bio je Ruki Rubio sa 19 poena, a Dante Kaningem, koji mijenja crnogorskog centra, postigao je 18. Sinoć nije igrao ni Ol-star igrač Kevin Lov, zbog istegnuća vratnih mišića.

Kevin Durant je bio blizu tripl-dabl učinka, sa devet skokova, sedam asistencija i 26 poena. Sinoć je izveo samo jedno slobodno bacanje, nikad manje u cijeloj sezoni. Redži Džekson je ubacio 20 poena, a Serž Ibaka je dodao 14 poena.

Oklahoma je iskoristila neigranje dva najbolja igrača Minesote i dobila borbu pod koševima. Domaći su imali 10 skokova više, sada imaju 40 pobjeda i 11 poraza, što je najbolji skor kluba nakon 51 utakmice od kako se preselio u Oklahomu, dok Minesota sada ponovo ima ispod 50 odsto pobjeda.



Zanimljiva situacija viđena je na meču u Klivlendu gdje su gostovali Los Anđeles Lejkersi. Tim iz "grada anđela" su iskoristili jedno pravilo NBA lige za koje nijesu ni znali da postoji. Naime, gosti su, sputani brojnim povredama, imali isprva samo osmoricu spremnih za ovaj nastup. Nije bilo povrijeđenih Paua Gasola i Kobija Brajanta, dok su sa ekipom doputovali, ali se nijesu presvlačili u opremu za igranje, takođe povrijeđeni Džodi Miks, Džordan Hil, te Stiv Neš koji je dobio slobodno i to kako bi se dodatno oporavio.

Iako su bili desetkovani, Lekersi su na poluvrijeme iali vođstvo od 70:49, ali su onda počeli problemi. Prvo je Nik Jang povrijedio koljeno, onda je Kris Kejman isključen zbog šest ličnih grešaka, zatim je Džordan Farmar morao da napusti igru zbog jakih grčeva, pa su "jezeraši" ostali sa petoricom. Ni tu nije bio kraj problemima, tri i po minuta prije kraja Sejkr je zaradio šestu ličnu grešku.

U toj situaciji gosti su iskoristili NBA pravilo po kojem ako tim ostane sa četvoricom na terenu, može da u igru vrati nekog isključenog igrača, s tim što će svaki njegov naredni prekršaj odmah značiti i dosuđenu tehničku grešku.

Sejkr se vratio u igru, i nekako su uspjeli da sačuvaju prednost i slave u Klivlendu 119:108.

Koliko su domaći košarkaši bili indisponirani govori i podatak da je ponajbolji igrač ovoga tima Kajri Irving susret završio sa samo 11 poena.

"Iskreno, nijesam imao pojma o tom pravilu. Ali, lijepo je pravilo, nema šta", uz osmijeh je rekao trener Lejkersa Majk D'Antoni.

San Antonio je tek nakon produžetaka stigao du pobjede u Vašingtonu. "Mamuze" su na kraju slavile rezultatom 125:118, a jednu od najboljih partija u ovoj sezoni pružio je veteran Tim Dunkan koji je ubacio 41 poen. Odlični su bili Mils i Grin u redovima San Antonija, ubacili su 23, odnosno 22 poena. Iako je čak sedam igrača domaćih na kraju susreta imalo dvocifreni poenterski učinak to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Hjuston je razbio Finiks na domaćem parketu rezultatom 122:108, ali prva petorska domaćih ubacila je 95 poena. Domaću ekipu do 33. pobjede predvodio je Tim Hauard sa 34 poena, dok je Harden postigao 23. Odlični su bili i Parsons i Džouns sa po 19 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio slovenski reprezentativac Goran Dragić sa 23 ubačena poena.

 

Rezultati:

Klivlend- Los Anđeles Lejkers 108:119
Filadelfija - Boston 108:114
Vašington - San Antonio 118:125 (nakon produžetaka)
Orlando - Detroit 112:98
Hjuston - Finiks 122:108
Memfis - Dalas 96:110
Nju Orleans - Atlanta 105:100
Nju Jork - Portland 90:94
Oklahoma - Minesota 106:97
Denver - Milvoki 110:100
Sakramento - Toronto 109:101
Los Anđeles – Majmi 112:116

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније