Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 02. 2014. 13:05 >> 13:05

DUBLJEVIĆ ZA PORTAL RTCG

Vjerujem u plasman u finale Endesa lige

Bojan Dubljević i ove sezone jedan je od najboljih igrača Valensije - crnogorski reprezentativac proteklog vikenda predvodio je svoj tim do pobjede protiv Barselone, a uoči finalnog turnira Kupa kralja koji počinje večeras, za portal RTCG govorio je o ličnim planovima, očekivanjima od nastavka sezone, izdanjima saigrača iz reprezentacije širom Evrope i žrijebu kojim su određeni protivnici našeg nacionalnog tima u kvalfikacijama za Eurobasket 2015. Dubljević vjeruje da Valensija može do finala plej-ofa u Endesa ligi, ali ističe da je važno da ekipa bude kompletna jer je ove sezone bilo dosta problema sa povredama. Dvadesettrogodišnji Nikšićanin kaže da bi volio da ostane u timu koji sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović i naredne sezone, ali da još nije donio konačnu odluku.

Real je bez poraza u Endesa ligi, a jedini tim koji prati ritam ''kraljevskog kluba'' je Valensija - tim koji sa klupe predvodi hrvatski stručnjak Velimir Perasović u dosadašnjih 18 mečeva doživio je samo dva poraza i ima dvije pobjede manje od najboljeg tima u Evropi, koji je kada se računaju i mečevi u Evroligi, ove sezone doživio samo jedan poraz.

Jedan od najzaslužnijih za sjajna izdanja Valensije je crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević, koji drugu sezonu s velikim uspjehom nosi dres tog tima.

Valensija je proteklog vikenda pred svojim navijačima srušila Barselonu (95:93), a 23-godišnji Nikšićanin je sa 26 poena i sedam skokova, predvodio svoj tim do pobjede protiv katalonskog giganta.

-  Bila je to zaista sjajna utakmica, dobili smo jedan od najjačih timova u Evropi! Sigurno da nije bilo nimalo lako jer smo igrali bez povrijeđenog Lučića, Liščuka, Agilara i Dolmana. Za mene se otvorio prostor i to sam iskoristio na najbolji mogući način. Čitava ekipa je odigrala na nivou i zasluženo smo slavili pred našim navijačima - kaže Dubljević na početku razgovora za Portal RTCG. 

Valensija je trenutno na drugom mjestu Endesa lige iza neprikosnovenog Reala, sa četiri pobjede više od najbližih pratilaca - Barselone, Unikahe i Gran Kanarije.

Prije novih izazova u nacionalnom šampionatu, Dubljevića i saigrače očekuje finalni turnir Kupa kralja, koji večeras počinje u Malagi.

Valensija će sjutra u četvrtfinalu igrati protiv Laboral Kuće, a Dubljević ističe da i Kupu i u prvenstvu, njegov tim ima velike ambicije.

- Sad nas očekuje Kup kralja, cilj nam je da doguramo što dalje s obzirom na to da imamo veoma težak raspored. Cilj nam je da ostanemo u vrhu Endesa ligi i ako je moguće igramo finale plej-ofa! Imamo problema sa povredama, pa vjerujem da ćemo ubuduće imati više sreće i da ćemo igrati u kompletnom sastavu. Siguran sam da sa kompletnom ekipom možemo napraviti veliki rezultat!

Sjajnim igrama u prošloj i ovoj sezoni, Dubljević je zavrijedio pažnju mnogih evropskih klubova.

Iako ima još godinu ugovora sa španskim klubom, ne isključuje mogućnost da na kraju sezone, promijeni sredinu.

- Još se ništa ne zna vezano za moj angažman naredne sezone. Imam ugovor sa Valensijom na još godinu. Volio bih da ostanem u Valensiji, ali nikad se ne zna. O tome, ipak, sada ne razmišljam, tek smo na pola sezone, ima još mnogo utakmica koje su pred nama.

Dubljević će i ovog ljeta biti jedan od glavnih aduta naše reprezentacije, koju očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Ukrajini, koje je na programu 2015. godine.

Žrijebom u Barseloni koji je obavljen u ponedjeljek, određeno je da će protivnici u kvalifikacionoj grupi biti Izrael, Holandija i Bugarska.

- Zadovoljan sam žrijebom. Imali smo dosta sreće. Znamo da je Izrael vrlo jaka i nezgodna ekipa, ali već smo ih dva puta savladali u kvalifikacijama, tako da se nadam da će tako biti i ovog puta. Ne treba potcijenjivati Bugarsku i Holandiju koje su vrlo nezgodne ekipe, ali siguran sam da ćemo im se suprostaviti na pravi način. Spremni ćemo dočekati kvalifikacije i naravno dati sve od sebe da i ove kvalifikacije zavrsimo kao i one prije dvije godine. 

Većina crnogorskih reprezentativac pruža sjajne partije u svojim klubovima, što svakako može da zadovolji selektora Luku Pavićevića.

Nikola Peković i Nikola Vučević dominiraju na parketima najjače košarkaške lige na planeti, uz Dubljevića, u Endesa ligi blistao je i Blagota Sekulić, koji je prije nekoliko dana napravio transfer iz snova i potpisao za Fenerbahče, koji sa klupe predvodi najtrofejniji evropski stručnjak Željko Obradović, a Tajris Rajs igra na visokom nivou u Makabiju. 

- Naravno da pratim sve saigrače! Sa svima se redovno čujem i radujem se što su najbolji u NBA i širom Evrope! Čestitao bih i ovim putem Blagoti na sjajnom ugovoru, ne sumnjam da će postati jedan od najboljih centara u Evropi, a ako ne i najbolji! I to sve u poznim godinama! Svaka mu čast!

Igrač koji je karijeru počeo u nikšićkom Ibonu, nastavio u Lovćenu, a afirmaciju stekao u dresu Budućnosti, za koju je nastupao dvije sezone, prati i rezultate najboljeg crnogorskog kluba, koji se bori za ulazak na finalni turnir ABA lige.

- Pokušavam da ispratim sve utakmice Budućnosti, što nije lako s obzirom na to da se njihove utakmice poklapaju sa našim. Igraju dobro iako i oni imaju problema sa povredama. Navijam za njih i nadam se da će ostvariti veliki uspjeh u ABA ligi - zaključio je Dubljević.

Miloš Pavićević

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније