Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 02. 2014. 08:58 >> 08:59

NBA

Vučević dobar u porazu, rekord Džejmsa

Crnogorski reprezentativac, Nikola Vučević pružio je dobru partiju protiv Milivokija, ali to nije bilo dovoljno da Orlando zabilježi pobjedu u gostima.

Za pobjedu Baksa najzaslužniji je bio ruki Nejt Volters, čija je trojka 29 sekundi pre kraja „presudila“ gostima. A u ekipi gostiju drugi najbolji strijelac, iza Afaloa koji je postigao 21 poen, bio je upravo Vučević koji je ubacio 19 poena, uz devet skokova i po jednom asistencijom i blokadom.

Pauza zbog Ol star vikenda je gotova, NBA klubovi su se vratili takmičarskim nastupima, a za igru je naročito bio raspoložen Lebron Džejms i to pred veliki duel sa Kevinom Durantom.

Džejms je briljirao na gostovanju Dalasu, predvodivši Majami sa 42 poena (rekord sezone) do pobjede od 106:117. Bio je to šesti uzastopni trijumf aktuelnog šampiona nad ovim rivalom od kada je upravo od Maveriksa izgubio veliko finale 2011. godine, a Lebron se pobrinuo da to bude u velikom stilu.

"Kralj Džejms" je preuzeo glavnu ulogu na početku četvrte dionice, u koju je ekipa Hita ušla sa poenom zaostatka, a onda napravila seriju od 14:0, u kojoj je on dao prvih osam, a deset poena ukupno.

"I dalje sam umoran. Ali, kada sam na terenu, moram da dam sve od sebe da se nešto desi", rekao je Džejms koji je pored nastupa na Ol staru, po peti put u nizu zaigrao na gostovanju. Naredno će biti vrlo posebno - Majami će igrati na terenu Oklahome, jednog od pretendenata na tron i to predvođenog Kevinom Durantom, koji se sa Lebronom bori za trofej najkorisnijeg igrača lige.

Uz Džejmsova 42 poena, ali i njegovih devet skokova i šest asistencija, u Majamiju je više nego dobar utisak ostavio Kris Boš sa 22 poena, koliko je postigao i Dirk Novicki za Dalas, dok je Dvejn Vejd posle kraće pauze ponovo zaigrao za šampiona i doprinio trijumfu sa 13 poena i sedam uspešnih proigravanja saigrača.

Pauza čeka još jednog velikog igrača, Tonija Parkera, čiji je trener u San Antoniju Greg Popović najavio da će "prilično odsustvovati" jer osjeća jake bolove zbog tri povrede.

Sjajni Francuz muku muči sa leđima, preponama i listom, pa je posle nastupa na Ol staru dobio zasluženi predah ne bi li se bar malo oporavio. Uostalom, jedini je u vremešnoj ekipi Sparsa koji je igrao prosečno više od 30 minuta na svakoj ovosezonskoj utakmici.

"On je potrošen. I psihički i fizički. U poslednjih pet utakmica igrao je sa oko 65-70 odsto mogućnosti... Mučilo ga je rame, pa kuk, pa butina i sve drugo, a sada čak i Ahilova tetiva", rekao je Popović koji je bez Parkera krenuo na razigrane Kliperse - i dobio ih u gostima.

San Antonio je do trijumfa od 103:113 u "gradu anđela" predvodio rezervista Patrik Mils sa 16 od 25 poena koje je postigao u četvrtoj četvrtini, pet manje od njegovog ukupnog učinka dao je Marko Belineli, a iskusni Tim Dankan je uz 19 poena imao i 13 skokova. Kod Klipersa, Blejk Grifin je bio najefikasniji sa 35 poena, dok je Džamal Kroford meč završio sa 25.

NBA rezultati:

Indijana - Atlanta 108:98
Filadelfija - Klivlend 85:114
Vašington - Toronto 93:103
Detroit - Šarlot 96:108
Milvoki - Orlando 104:100
Memfis - Njujork 98:93
Dalas - Majami 106:117
Denver - Feniks 107:112 (99:99)
LA Klipers - San Antonio 103:113

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније