Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 02. 2014. 17:54 >> 17:58

JUNIORSKI TURNIR EVROLIGE

''Plavi'' spremni da ostave dobar utisak

Košarkaši Budućnost Volija učestvovače na juniorskom kvalifikacionom turniru za plasman na finalni turnir Evrolige, saopšteno je iz podgoričkog kluba. Navodi se da će turnir od petka do nedjelje biti odigran u Beogradu.

Turnir će okupiti osam ekipa, podijeljenih u dvije grupe. Budućnost Voli će igrati u A grupi sa Crvenom zvezdom, Zemunom i francuskim Insepom. Rivali u B grupi biće Partizan, Mega vizura, Cedevita i Canarias basketbal akademija.


Prema propozicijama takmičenja, samo pobjednici četiri kvalifikaciona turnira izboriće plasman na finalni turni u Milanu.

Turnir će okupiti osam ekipa, a ostala četiri učesnika odredće domaćin spevcijalnim pozivnicama.

Trener podgoričkog tima, Boško Radović, kazao je da je Budućnost u trećem nastupu na turniru dobila značajno jaču grupu.

"Igramo sa domaćinom, Crvenom zvezdom koja je fuzijom FMP Železnikom povratila primat u mlađim selekcijama u Srbiji. Kao domaćin je i prvi favorit. Prošle godine je dominantno osvojila turnir i izborila finalni turnir. Insep je košarkaška akademija, iz koje je izašlo šest od ukupno 12 igrača koji su prošlog ljeta sa Francuskom osvojili titulu prvaka Evrope", rekao je Radović na konferenciji za novinare.

On smatra da su ostale ekipe učesnice u maloj prednosti u odnosu na Budućnost zbog višeg internacionalnog iskustva i većeg fonda igrača.

"Ne idemo za Beograd samo da bi da učestvovali. Siguran sam da možemo da igramo sa svakim. Nema izrazitih favorita, ali ni autsajedea. Imamo šansu da napravimo dobar rezultat", rekao je Radović.

Talentovani Aleksandar Novosel kazao je da je za njega i klub velika čast igrati na turniru, sa tako kvalitetnim protivnicima. 

"To nas motiviše da damo maksimum. Naporno smo radili i ne idemo tamo turistički već da napravimo rezultat. Idemo da se oprobamo sa igračima iz Evrope", kazao je Novosel.

Direktor omladinske škole Dragan Vukčević kazao je da je predstojeći turnir jedan od najprestižnijih u regionu.

"Igraćemo bez pojačanja, samo sa igračima iz našeg pogona. Imamo obavezu da probamo da napravimo dobar rezultat. Ima par talentovanih igrača, koji već kucaju na vrata prve ekipe", rekao je Vukčević.

On je podsjetio da je Budućnost na jednom od ranijih turnira bila treća.

Budućnost će u prvom kolu, u petak u deset sati i 45 minuta, igrati sa Insepom, dok će se u 18 sati i 45 minuta sastati sa Zemunom.

Za subotu zakazan je duel sa Crvenom zvezdom (10.00).

MINA

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније