Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 02. 2014. 09:23 >> 09:26

DABL-DABL VUČEVIĆA

Lav sa 42 poena srušio lidera, poraz Orlanda

Nakon održavanja Ol-Star vikenda u Nju Orleansu, NBA karavan ponovo je krenuo sa ligaškim utakmicama. Sinoć je odigrano 11 mečeva, Nikola Vučević je odigrao sjajno u porazu Orlanda, imao je dabl-dabl učinak, ali nije mogao da pomogne svom timu da prekine negativan niz na gostovanjima. Fantastični Kevin Lav sa 42 poena predvodio je Minesotu do pobjede nad liderom Indijanom, a isto toliko poena postigao je i Karmelo Entoni u pobjedi Čikaga u Kanadi.

Desetkovani tim Minesote uspio je da u gostima savlada Indijanu, lidera lige koji sada ima dvije pobjede više od Majamija. U duelu jednih od najboljih košarkaša NBA lige, Kevin Lav je bio bolji od Pola Džordža. Lav je još jednom morao da u odsustvu Nikole Vučevića i Kevina Martina "vuče" ekipu, sinoć je postigao 42 poena i imao 16 skokova (15 u odbrani). S druge strane, Džordž je meč završio sa 32 poena i 11 skokova.

Lav je pogađao šut za šutem, svaki put kada je Indijana napravila seriju, odgovorio bi novim poenima. Veliku ulogu u pobjedi Minesote imao je i Španac Riki Rubio, koji je imao rekordnih 17 asistencija.

Džordž je predvodio Indijanu, ali njegovih 32 poena nijesu bila dobvoljna da Pejsersi izbjegnu poraz. Nije odustajao ni kada je Minesota imala 20 poena prednostsi, u trećoj četvrtini ubacio je 18 poena, ali protiv raspoloženog Lava nije se moglo.

Orlando je poražen u gostima od Klivlenda 93:101. Nikola Vučević odigrao je sjajno, postigao je 20 poena i imao 12 skokova, Aron Alfalo je bio najbolji kod gostiju s 23 poena, ali je Klivlend ipak došao do šeste pobjede u nizu.

Domaći su imali prednost tokom cijele utakmice, predvodio ih je MVP Ol-Star utakmice Kajri Irving sa 22 poena, sedam skokova i isto toliko asistencija. Luol Deng je ubacio 17 poena, a snažni centar Tristan Tomspon je dodao 16, a imao je čak 14 uhvaćenih lopti.

Gosti su dva minuta prije kraja, trojkom Alfala, prišli na dva razlike (89:87), ali je centar Klivlenda Tajler Zeler odgovorio ofanzivnim skokom, a potom je postigao koš uz faul. Bio je precizan sa linije slobodnih bacanja za 92:87. Do kraja utakmice, košarkaši Orlanda nijesu mogli do preokreta, uspjeli su samo da prednost domaćih smanje na 3 poena razlike.

To je 14 uzastopni poraz Orlanda na strani, posljednji put u gostima su slavili 16. decembra u Čikagu.



Pobjedu u gostima ostvario je i Njujork. Niksi su savladali Nju Orleans 98:91, a predvodio ih je Karmelo Entoni, koji je baš kao i Lav, sinoć ubacio 42 poena. Dobru podršku imao je u Dž.R. Smitu, koji je ubacio 19, i Hardavej Džunioru koji je pridodao 16 poena.

Bez LaMarkusa Oldridža u sastavu, Portland je pružio još jednu odličnu partiju, ovog puta protiv San Antonija. Ipak, pobjeda je na kraju pripala Spursima, koje su do pobjede predvodili rezervista Mils sa 29 poena, te Belinelli sa 20. Lilard je bio najefikasniji igrač utakmica, sa 31 poenom, koji nažalost po njegovu ekipu nijesu bili dovoljni za novu pobjedu.
 
Boston i Sakramento su takođe poraženi kod kuće. Finiks je savladao Seltikse, dok je od "Kraljeva" bolji bio Golden Stejt. Kari je ovaj put ubacio svega 13 poena, ali raspoloženi Li sa 23 poena bio je dovoljno dobar razlog za novu pobjedu "Ratnika". Najefikasniji igrač utakmice bio je Tomas, ali njegovih 26 poena nije bilo dovoljno posljednjeplasiranom sastavu Zapada da dođe do pobjede protiv trenutno sedmog tima iz iste konferencije.

Uspješno veče gostiju upotpunili su i Brukli Netsi u Vašington. Ekipa Dejsona Kida slavila je u Juti  105:99. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Džonson sa 27 poena, a reprezentativac BiH Mirza Teletović je postigao 8 poena. Vašington je iznenadio Atlantu, čime su ojačali poziciju broj pet na Istoku. Najbolji na parketu je bio Vol sa 21 poenom.

U posljednjem meču sinoćnjeg programa Hjuston je deklasirao Lejkerse na njihovom parketu. Na kraju susreta na semaforu je stajalo 108:134 u korist "Raketa", a prvo ime u redovima gostiju bio je Harden sa 29 poena, dok je Houard ubacio devet manje.

Rezultati:

Klivlend - Orlando 101:93
Toronto - Čikago 92:94
Šarlot - Detroit 116:98
Atlanta - Vašington 97:114
Nju Orleans - Njujork 91:98
Minesota - Indijana 104:91
Feniks - Boston 100:94
Juta - Bruklin 99:105
Portland - San Antonio 109:111
Sakramento - Golden Stejt 92:101
LA Lejkers - Hjuston 108:134

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније