Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 02. 2014. 23:20   >>  21. 02. 2014. 16:22

EVROLIGA

PAO je gazda u Atini, Barsa i dalje perfektna

Panatinaikos je pred krcatim tribinama "OAKA" Arene,savladao najvećeg rivala Olimijakos rezultatom 66:62 u 7. kolu grupe E, pa sada oba tima imaju skor 4-3.Jedini tim koji je i dalje perfektan u Top 16 fazi je Barselona. U španskom okršaju Katalonci su kao gosti pobijedili Laboral rezultatom 80:68.

U ostalim mečevima Emporio Armani je na svom parketu bio bolji od Unikahe 70:59, dok je Galatasarj slvio u Beogradu protiv Partizana 78:70.

Kao po običaju, u derbiju je viđen tvrd meč. Pirejci su imali napad za izjednačenje ili vođstvo pri rezultatu 63:61. Odgovornost je preuzeo Lodžeski, ali je bio neprecizan i domaći su u penal završnici sačuvali pobjedu.Najefikasniji u redovima “zelenih“, ali i na utakmici, bio je Stefan Lazme sa 18 poena, dok je drugi "dvocifreni" u pobjedničkom sastavu bio odlični Roko Ukić sa 14 poena.

U Vitoriji Lamar Odom je gledao meč svog novog kluba, ali Laboral Kuča nije mogla da parira Barseloni. Briljirao je Ante Tomić sa 24 poena i 9 skokova, Marselinjo Uertas imao je 16 poena i po 4 skoka i asistencije, Navaro je dao 15, a Lorbek 12 poena.

Sa druge strane, najefikasniji kod domaćina bio je Fernando San Emeterio sa 22 poena , a Tibor Plajs imao je 15 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani Startos Perperoglu je sa 12 poena, od kojih je 11 ubacio u prvih 20 minuta, predvodio tim iz Pireja, a Printezis je sa 10 poena bio drugi strijelac ekipe.

Emporio Armani je nastavio sa odličnim igrama ove sezone, a Milaneze je do nove pobjede vodio Kit Lengford sa 29 poena, Kurtis Džerels je dodao 13, a Samardo Samjuels 10 (7 sk).

Kod tima iz Malage najbolji je bio Nik Kaner-Medli sa 18 poena.

Partizan je poražen su "Kombank Areni" od Galatasaraja 78:70. Srpski šampion je nakon ovog poraza  izgubio skoro sve šanse za plasman u četvrtfinale.

Galatasaraj je slavio zahvaljujući  sjajnom šutu za tri poena, a utakmicu je definitivno prelomio Karlos Arojo sa dvije vezane trojke na nešto manje od tri munuta do kraja.

Turcima je ovo treći trijumf, dok Partizan ima samo jedan, baš kao i Žalgiris.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније