Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 02. 2014. 09:17 >> 09:18

UBJEDLJIVA POBJEDA ŠAMPIONA

"Velika trojka" Majamija kao čitav tim Oklahome

Samo šest timova NBA lige protekle noći je izašlo na parket. Majami je protutnjao Oklahom na krilima "veliko trojke", koja je imala koškgeterski učinak kao cijela protivnička ekipa. Bek Hjustona Džejms Harden ubacio je 39 pojena u porazu svog tima od Golden Stejta.

Majami je oba poluvremena počeo sa velikom serijom koševa, LeBron Džejms bio je uspješniji od Kevina Duranta i šampion je ubjedljivo slavio u Oklahomi 103:81, nanijevši tako najteži ovosezonski poraz Tandersima pred svojim navijačima, prvi još od petog januara.

Osim ubjedljivog trijumfa tima sa Floride, meč će se pamtiti po povratku Rasela Vestbruka, kome je to bila prva utakmica od katoličkog Božića, kada je protiv Njujorka ostvario tripl-dabl. Utakmicu je otvorio zakucavanjem, a kasnije se vidjelo da je "zarđao", ubacio je 16 poena za 24 minuta, uz loš procenat šuta. Igra Majamija fokusirala se na LeBrona, koji je pogodio prvih pet šuteva. Prva zvijezda Majamija ukupno je ubacio 33 poena (pogodio 15 od 22 šuteva), imao je i sedam skokova i četiri ukradene lopte.

Na drugoj strani, Kevin Durant je meč završio sa 28 poena i osam skokova. Dok ga je čuvao Šejn Batijer, centar Oklahome pogdio je samo jednom iz devet pokušaja.

Preostali članovi majamiove "velike trojke", Kris Boš i Dvejn Vejd, takođe su odigrali odlično. Obojica su ubacili po 24 poena, Vejd je imao i 10 asistencija, dok se Boš istakao skokovima, sakupivši osam. LeBron, Boš i Vejd, ukupno su postigli 81 poen, koliko i cijela ekipa Oklahome.

Uzbudljivo je bilo u utakmici između Golden Stejta i Hjustona. Pobjednik se odlučivao u produžecima, a ljudi odluke bili su Kari i Grin, sa linije slobodnih bacanja.

Golden Stejt je slavio 102:99, nakon što je regularni dio prethodno završen rezultatom 89:89. Njihov najbolji grač bio je Dejvid Li sa 28 poena (11-22 iz igre) i 14 skokova, Stef Kari dao je 25 poena (8-15 iz igre), uz 6 asistencija, a Kraford i Klej Tompson upisali su po 12 poena.

Hjustonov Džejms Harden bio je ubjedljivo najefiklasniji igrač utakmice, ubacio je 39 poena, uz 4 skoka i 5 asistencija, ali ni njegovo sjajno izdanje nije pomoglo "Raketama" da dođu do pobjede. Harden je podršku imao u Čendleru Parsonsu, koji je postigao 21 poen. Tim Hauard je imao 11 poena i 21 skok.

Milvoki je pred svojim navijačima doživio poraz od Denvera rezultatom 101:90. Prednost od 11 poena Denver je ostvario u prvom periodu, sačuvavši je do samog kraja kroz tri egal četvrtine.

Kenet Farid sa 26 poena bio igrač susreta, pridodavši tome i šest skokova i dvije asistencije, dok je najbolji kod domaćina bio Batler sa 17 poena, četiri skoka i jednom asistencijom.


Rezultati:

Golden Stejt – Hjuston 102:99 (produžetak)
Milvoki – Denver 90:101
Oklahoma Siti – Majami 81:103

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније