Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ kosarka.me ]

22. 02. 2014. 13:25 >> 13:27

JUNIORSKA EVROLIGA (KVALIFIKACIJE)

Budućnost poražena od Zvezde

Juniori Budućnosti poraženi su od vršnjaka iz Crvene Zvezde u svom posljednjem meču na kvalifikacionom turniru Evrolige koji se održava u Beogradu i koji će odrediti putnika za Milano, gdje će najboljih 8 timova odlučivati prvaka Evrope.

 

 

''Crveno-bijeli'' su slavili rezultatom 77:59 (18:17, 19:10, 20:20, 20:12)  i tako se plasirali u drugi krug sa tri pobjede iz isto toliko mečevau grupi A.

Drugim uzastopnim, juniori Budućnost nastup u grupi završili su na trećem mjestu.

Podgorički tim na startu turnira savladao je francuski Insep 65:57, dok je u drugom kolu poražen od Zemuna 80:67.

Odlično su se Novosel i drugovi držali protiv favorizovanog rivala u prvoj četvrtini i na početku druge, sve do 25:23, kada se Zvezda odlijepila i prvo poluvrijeme završila sa prednošću od 10 poena (37:27).

Najefikasniji u redovima podgoričkog tima u prvih 20 minuta bio je Novosel sa 8 poena.

Beogradski tim je nakon 3 minuta trećeg perioda dostigao maksimalnu prednost na utakmici (45:31), ali se Radovićevi igrači nisu predavali. Čarapić (trojka) i Baćović (faul-koš) smanjili su zaostatak na 8 poena (45:37).

Baćović je u 26. minutu novim košem dodatno redukovao distancu, ali je nedugo zatim Anđelković ''tricom'' odveo svoj tim na plus 9 (48:39).

Lazarević je potom iskoristio jedno slobodno bacanje, a Jeković postigao dvojku za novo dvocifreno vođstvo Zvezde (51:39).

Do kraja treće dionice koja je završena rezultatom na semaforu 57:47 za beogradski tim su pogodili Miladinović, Lazarević i Aranitović, a za ''plave'' Čarapić, Kalezić (trojka) i Dožić (tri bacanja).

Posljednji kvartal otvoren je košem odličnog Baćovića (57:49), ali je Anđelković trojkom ponovo udaljio Podgoričane (60:49).

Tada je Aranitović seriju od 8:0 kompletirao sa 5 vezanih poena, i tako je ugasio sve nade Budućnosti da može do preokreta (65:49).

Do kraja susreta Zvezda je povećavala prednost do konačnih 77:59.

Najbolje partije u Budućnosti protiv favorizovanog protivnika prikazali su Čarapić (14 poena), Baćović (13 poena; 5 skokova), Novosel (10p; 6 asistencija)i Radunović (10p, 7 sk), dok je u Crvenoj Zvezdi najefikasniji bio Stojanović sa 14 poena (7 skokova i 6 asistencija za njega).

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније