Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 02. 2014. 09:14 >> 09:15

NBA

Lav odigrao partiju karijere

Veče između subote i nedelje u najjačoj košarkaškoj ligi obilježio je trio Džordž - Vest - Stivenson koji je predvodio Indijanu do pobjede nad Milvokijem od 110:100, kao i fantastični Kevin Lav sa prvim tripl-dablom u karijeri, u trijumfu Minesote nad Jutom 121:104.

 

Indijana je slavila u Milvokiju zahvaljujući raspoloženom triju - Pol Džordž, Dejvid Vest i Lens Stivenson su zajedno postigli 86 poena za svoj tim. Džordž je imao 32, Vest dva manje uključujući sedam skokova i pet asistencija, a Stivensonu je zamalo izmakao tripl-dabl (24 poena, 9 skokova, 8 asistencija).

Njih trojica su imala procenat šuta 59,6 odsto (58/47), a njihovi saigrači zajedno 24,2 (8/33). Pejsersi su potpuno dominirali, nijednom nijesu bili u zaostatku, ali su dozvolili da se vođstvo od 44:22 pretvori u samo plus dva (60:58) sredinom treće četvrtine, što nije ugrozilo pobjedu, pošto je Džordž preuzeo stvari u svoje ruke i vezao tri trojke.

U Baksima nije bilo Miroslava Raduljice, bivšeg centra Partizana, a jedino se istakao Brendon Najt sa 30 poena.

Džermejn O'Nil je u pauzi zbog Ol star vikenda obećao saigračima da će igrati kao nikada do sada i NBA veteran, koji „gazi“ 18. sezonu, iz meča u meč ispunjava ono što je rekao.

Bruklin je gostovao u Oklendu, ali nije mogao da spriječi treći vezani trijumf Golden Stejta, jer je O'Nil ubacio 23 poena i 18 skokova, a presudila je trojka Stefona Karija pri vođstvu "ratnika" 88:86 u poslednjem minutu.

U pobjedničkom timu nije bilo nekadašnjeg igrača Crvene Zvezde, Nemanje Nedovića (odluka trenera), kao ni Endrua Boguta i Dejvida Lija zbog povreda, a odsustvo poslednje dvojice najbolje je iskoristio Drejmond Grin - rekordom karijere od 18 poena i 10 skokova. U dresu Netsa bolji od ostalih bili su Deron Vilijams sa 20 i Džo Džonson sa 15 poena, a podbacili su Pol Pirs sa 11 i Keving Garnet sa šest koševa.

Blistavo veče imao je Kevin Lav koji je došao do svog prvog tripl-dabla, a vezao je i deveti meč na kom je imao najmanje 25 poena i 10 skokova i tako juri rekord Šejkila O Nila koji je ima niz od 13 mečeva sa tim učinkom. "Vukovi" su odsvirali džez Juti po njegovim notama, a Lav je dirigovao sa 37 poena, 12 uhvaćenih lopti i 10 asistencija, što mu je takođe rekord karijere.

Trijumf Minesote dobija na značaju pošto je Lav bio lišen pomoći povrijeđenih Pekovića, Martina i Turijafa, ali su ga pratili Riki Rubio sa 15, te Badindžer i Bruer sa po 13 poena.

NBA rezultati:

Šarlot – Memfis 92:89
Vašington – Nju Orleans 94:93
Atlanta – Njujork 107:98
Detroit – Dalas 102:113
Milvoki – Indijana 100:110
Juta – Minesota 104: 121
Sakramento – Boston 105:98
Golden Stejt – Bruklin 93:86

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније