Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

24. 02. 2014. 09:03   >>  09:12

PORAZI ORLANDA I MINESOTE

Durant ubacio 42 poena, odbrana zakazala

Protekle noći odigrano je osam utakmica u NBA ligi. Minesota i Orlando pretrpjeli su poraze, takođe i Oklahoma, kojoj nijesu bila dovoljna ni 42 poena fantastičnog Kevina Duranta.

Orlando je poražen u šestom uzastopnom duelu sa Torontom, ovog puta u Kanadi rezultatom 90:105. Crnogorski centar Nikola Vučević nije odigrao kako smo od njega navikli, za 30 minuta postigao je 11 poena i imao 4 skoka, a sinoć je "Magične" predvodio Tobijas Haris sa 28 poena.

U prvom poluvremenu obje ekipe nijesu bile raspoložene, sve do treće četvrtine kada je Toronto ubacio 33 poena. Kajl Lovri je u tom periodu postigao 17 pod svojih 28 poena, a odličan je bio i DeMar DeRozan koji je ukupno ubacio 24.

Kevin Durant je prvi put u karijeri postigao preko 40 poena i imao 10 asistencija, ali je njegova Oklahoma ipak poražena drugi put nakon Ol-Star vikenda. "Tandersi" sinoć pred svojim navijačima primili najviše poena ove sezone, ponovo je odbrana odigrala očajno.

Džamal Kroford i Mat Barns zajedno su postigli 60 poena u pobjedi Los Anđeles Klipersa (125:117). Kroford je meč završio sa 36 poena, što je njegov rekord sezone, dok je Barns dodao 24.

Durant je ubacio 42 poena, deveti put u sezoni da ima učinak '40+'. Serž Ibaka je postigao 20, ali nijedan u odlučujućoj posljednjoj dionici. Derek Fošer je ušao s lupe i postigao 15 poena, pogodivši pet trojki.

Cijela prva petorka Klipersa imala je dvocifren košgeterski učinak, Blejk Grifin je imao 20 poena, sedam skokova i šest asistencija, DeAndre Džordan je dodao 18 poena i 12 skokova, a Kris Pol je uprkos povredi desnog palca uspio da ubaci 18 poena i 12 puta asistira saigračima.

Bruklin se nakon poraza od Golden Stejta iskupio na pravi način. Ekpa Džejsona Kida savladala je u gostima LA Lejkerse 108:102. Goste je do 24. ovosezonske pobjede predvodio Vilijams sa 30 poena, dok je odličan bio i Pirs koji je ubacio 25. Reprezentativac BiH Mirza Teletović na parketu je proveo nešto manje od 15 minuta. Za to vrijeme uspio je da pogodi tri trojke iz pet pokušaja.

Hjuston je trijumfovao na gostovanju Finiksu rezultatom 112:115, a predvodio ih je dvojac Houard – Harden. Centar "Raketa" bio je najefikasniji u redovima svog tima sa 25 poena, dok je bek gostiju ubacio dva poena manje. Najbolji poenterski učinak na cijeloj utakmici imao je Goran Gradić. Slovenac je postigao 35 poena, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu njegovog tima.

31 poen Kevina Lava u duelu Minesote sa Portlandom bilo je malo za trijumf gostiju. Na kraju su Blejzersi zasluženo slavili sa 108:97, predvođeni Demijanom Lilardom, koji je ubacio 32 poena, Francuz Nikolas Batum dodao je 22, uz 10 skokova. To je druga pobjeda Portlanda bez povrijeđenog LaMarkusa Oldridža.

Majami je, i pored odsustva LeBrona Džejmsa zbog polomljenog nosa, bio bolji od Čikaga (93:79). U odsustvu Džejmsa, koji se povrijedio prošlog četvrtka na meču sa Oklahomom, šampiona je predvodio Kris Boš sa 28 poena i 10 skokova, a Dvejn Vejd je postigao 23 poena.

I Čikago je igrao bez jednog standardnog igrača, na parketu nije bilo Džimija Batlera, a Jokaim Noa i i Taj Gibson su ubacili po 20 poena. Gosti su očajno šutirali, realizovali su samo 35 odsto pokušaja.

Sakramento je slavio u Denveru rezultatom 109:95. Ajzeja Tomas je bio najefikasniji igrač utakmice sa 33 poena, a DeMarkus Kazin je meč završio sa 27 poena, devet skokova i po pet asistencija i blokada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније